Музика Не снимам штап на мачку

<Х1> Музика: Не упуцам штап на мачку

<п> Песма “Не снимам штап у мачка” један је од најповољнијих дечијих песама које су деца певала деца. То је део традиционалног репертоара песама точкова и веома је популаран на забавама и дечијим играма.

<Х2> Лирицс

<п> Текстови су једноставне и лако учити деца. Она прича причу о особи која није добила пенис на мачку, већ у псу. Потпуно писмо је следеће:

<Блоцккуоте>
<п> Не бацајте штап на мачку, до <бр>
Јер то, само, тако да <бр>
Не ради, уради то, уради се <бр>
Мачиће, не, не <бр>
Већ је умро, Реу, Реу <бр>
Дона Цхица, ЦА, ЦА <бр>
Болесно, небо, небо <бр>
Али ко, ко, ко је <бр>
Да је убио, катран, катран <бр>
Мачиће, не, не <бр>
Дона Цхица, ЦА, ЦА

<Х2> Порекло музике

<п> Порекло песме “Не снимам штап у мачка” је непознат, али то је део бразилског фолклора и преноси се из генерације у генерацију. Песма је разиграна начин да предаје децу о важности поштовања животиња и не практикује акти насиља над њима.

<Х2> Значај музике у детињству

<п> Дечије песме играју кључну улогу у развоју деце. Стимулишу језик, памћење, координацију мотора и социјализацију. Поред тога, песме помажу у преношењу важних вредности и учења, попут поштовања животиња, као што је случај “не бацам штап на мачку”.

<Х3> Предности песама точкова

<п> Песме точка, попут “Не бацам штап на мачку”, донесу неколико користи за децу. Међу њима можемо истакнути:

<ул>
<ли> охрабрујућа креативност;
<ЛИ> Развој језика;
<ЛИ> Стимулус за координацију мотора;
<ЛИ> Промоција социјализације;
<ЛИ> Пренос вредности и учења;
<ЛИ> Стимулус меморије;
<ЛИ> Развој ритма и музикалности.

<Х2> Раднице о музици

<П> Иако је то добро-повремена песма, многи људи не знају да “не пуцам штап у мачка” део је бразилског фолклора. Поред тога, песма је такође популарна у другим земљама, као што је Португал.

<п> Још једна занимљива радозналост је да је музика адаптирана и преписала неколико уметника током година, добијајући нове верзије и аранжмане.

<Х2> Закључак

<п> Песма “Не пуцам на штап ниједна мачка” је једна од најпопуларнијих дечјих песама и певала их деца. То је део традиционалног репертоара песама на точковима и има за циљ да научи децу о поштовању животиња. Поред тога, песме точкова доносе неколико користи за развоју деце, стимулишући језик, координацију мотора и социјализацију.