Музика филма назад у будућност

<Х1> Филмска музика назад у будућност

<Х2> Увод
<п> Филм натраг у будућност, режија Роберта Земецкиса и објављен је 1985. године, је научна фантастика класика која је освојила срце милион навијача широм света. Поред ангажоване приче и харизматичних ликова, звучни запис филма такође се истиче као основни елемент за јединствену атмосферу.

<Х2> Соундтрацк
<п> Повратак назад у будућност сачинио је Алан Силвестри, реномирани композитор филмских звучних записа. Музика филма је мешавина стилова, у распону од роцк ‘н’ ролл-а од 1950-их до оркестралне музике, стварајући носталгичну и узбудљиву атмосферу.

<Х3> Главне песме
<П> Неке од главних песама присутне у позадини од повратка у будућност су:
<О ол>
<ЛИ> “Снага љубави” – коју игра бенд Хуеи Левис и вести, ова песма је постала велики хит и један је од најпопуларнијих у филму.
<ЛИ> “Јохнни Б. Гооде” – Играо Марти МцФли, главни лик филма, ова песма је једна од најконичнијих и упечатљивих трилогија.
<ЛИ> “Вратите се на време” – Играно од стране Хуеи Левис и вести, ова песма на узбудљив начин завршава филм.

<Х2> Културни утицај
<п> СОУНДТРАЦК Враћа у будућност имала је велики културни утицај, у утицају на не само филмску индустрију, већ и сама музика. Филм Популаризовао песме од 1950-их и донели су нову генерацију фанова овом музичком стилу.

<Х2> Радиоциознисти
<п> Поред песама на звучном запису, натраг у будућност такође има и других упечатљивих музичких елемената, као што је главна тема коју је саставио Алан Силвестри, који је постао икона поп културе.

<Х2> Закључак
<п> СОУНДТРАЦК Враћање у будућност је један од најупечатљивијих елемената филма, који доприноси његовој јединственој и узбудљивој атмосфери. Песме на звучном запису постале су праве класике и још увек се сећају и цењене до данас.