Мунгунза Шта је

<Х1> Шта је Мунгунза?

<п> Мунгунза је типично јело бразилске кухиње, посебно популарно на североисточним и југоисточним регионима земље. Такође познато као Цањица, Мунгунза је направљен од сломљеног белог кукуруза, кухане у шећерању воде и зачињене зачини као што су цимет и клинчићи.

<Х2> Порекло Мунгунза

<п> Порекло Мунгунза датира да се врати у време колонизације Бразила, када је Португалац довео кукуруз у земљу. Рецепт су прилагођени афричким робовима, који су додали састојке и зачине типичне за своју кухињу, што је резултирало тањиром коју данас знамо.

<Х3> Како направити Мунгунза

<П> Да бисте направили Мунгунза, требат ће вам следећи састојци:

<ул>
<ЛИ> 500г сломљеног белог кукуруза
<ЛИ> 1 литра воде
<ЛИ> 1 литра млека
<ЛИ> 1 шоља шећера
<ЛИ> 1 цимет у штапу
<ЛИ> 5 ЦЛОВЕС

<П> Припрема:

<О ол>
<ЛИ> У великој тави ставите сломљен кукуруз и поклопите водом. Натопити најмање 2 сата.
<ли> Одводите кукурузну воду и додајте 1 литар слатке воде. Кухајте преко средње топлоте око 1 сат, или док кукуруз не буде мекан.
<ЛИ> Додајте млеко, шећер, цимет на штап и клинчице. Кувајте још 30 минута, повремено мешање.
<ЛИ> Уклоните цимет на штапу и клинчице пре сервирања.

<п> Мунгунза се може сервирати вруће или хладноће, а уобичајено је пронаћи га у јунским странкама и током периода Светог Јована.

<Х2> Предности Мунгунза

<п> Мунгунза је извор енергије због свог високог садржаја угљених хидрата. Поред тога, кукуруз који се користи у рецепту је богат влакнима, Б витаминима и минералима као што су гвожђе и цинк.

<П> јер је то припрема за кукуруз, Мунгунза је такође бесплатна, бити одговарајућа опција за особе са нетолеранцијом или осетљивошћу глутена.

<Х2> Раднице о Мунгунза

<п> Мунгунза је веома свестрано јело и може се конзумирати и слатко и слано. У сланој верзији је уобичајено додати свињетину, кобасицу или сјецкану пилетину.

<п> На североистоку, Мунгунза је познат као Канџица, док се на југоистоку зове Мунгунза. Ове регионалне разлике се такође одражавају на варијације прихода.

<п> Мунгунза је јело традиционално повезано са јунским странкама, али може се ценити током целе године.

<П> Покушајте да направите Мунгунза код куће и уживајте у овој укусној делицији бразилске кухиње!