Мурумуру Шта је

<Х1> Мурумуру: Шта је и које су његове користи за кожу и косу

<Х2> Шта је Мурумуру?
<п> Мурумуру је матично длан Амазонске регије, тачније од Бразила. Његово научно име је Астрокариум Мурумуру, а семе се широко користи у козметичкој индустрији због различитих користи за кожу и косу.

<Х2> Предности Мурумуру за кожу
<п> Мурумуру уље је богато масним киселинама као што су лауринска киселина и мирична киселина, која имају хидратантна и емолиентна својства. Ове киселине помажу да кожу држе меко, глатко и хидрирано, спречавање сувости и пилинг.
<п> Поред тога, Мурумуру такође има антиоксидативне својства, које помажу у борби против слободних радикала и спречити прерано старење коже. Такође је познато по својој способности да смири ириртирану кожу и смањи црвенило.

<Х2> Мурумуру користи за косу
<п> Мурумуру уље је одличан хидратантни креч за косу док продире дубоко у влакна косе, пружајући исхрану и поправку. Помаже да запечатите кутике жица, чинећи их светлијим, мекшим и здравим.
<п> Поред тога, Мурумуру такође има и својства антифризз, помажући да контролише јачину и фриз косе. Такође је ефикасно у борби против квара и сувоће косе, промовисање јаче и јаче косе.

<Х2> Како користити Мурумуру на кожи и коси
<п> Мурумуру уље се може користити чисто на кожи и коси, наношење неколико капи и нежно масажа. Такође се може додати у креме, лосионе, шампоне и клима уређаје да би побољшали његове хидратантне и хранљиве ефекте.
<п> Важно је напоменути да се, као и било који козметички производ, препоручује се да се први пут користи тест осетљивости пре употребе Мурумуру, посебно ако имате осетљиву кожу или власиште.

<Х2> Закључак
<п> Мурумуру је матична фабрика Амазоније која има неколико предности коже и косе. Његово уље је богато масним киселинама и има хидратантне, антиоксиданске и поправне имовине. Ако тражите природне и ефикасне производе да бисте се побринули за своју кожу и косу, вреди пробати Мурумуру.