наго шта то значи

<Х1> Значење Нага-а

<п> Израз “Наго” се користи за позивање на афричку етничку групу која је имала велики утицај на формирање бразилске културе, посебно у североисточној регији земље. Познат је и као Иоруба, нароти потичу из Нигерије и Бенин регије у Западној Африци.

<Х2> Наго култура

<п> Наго култура богата је традицијама, уверењима и ритуалима. Наго религија, позната као Цандомбле, једна је од најпопуларнијих у Бразилу и заснива се на обожавању Орисхаса, божанстава која представљају силе природе и аспекта људског живота.

<п> Поред религије, НаГОР такође има снажан утицај на музику, плес, кулинарску и бразилску хаљину. Ритам Самбе, на пример, потиче од странака и прослава Нагос.

<Х3> Наго дијаспора

<п> Дијаспора Наго догодила се током периода ропства, када су хиљаде Африканаца доведене у Бразил да ради на плантажама шећерне трске. Нагоси су углавном доведени у североисточни регион, где се њихова култура помешала са локалном културом, формирајући јединствени идентитет.

<Х2> Наго утицај на португалски језик

<п> Наго утицај на португалски језик је очигледан, посебно у вокабулару који се користи у Бразилу. Многе речи Наго порекла уграђене су у португалски, као што су “АКСЕ”, “Орика”, “Цандомбле” и “АГО”. Ове речи се широко користе и део су свакодневног живота многих људи.

<Х2> Очување Наго културе

<П> Упркос потешкоћама са којима се суочавају током година, култура Нага остаје жива и присутна у бразилском друштву. Кроз музику, плес, религија и традиције Наговор одржава свој идентитет живи и доприноси културној разноликости земље.

<Х2> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.брасилдефато.цом.бр / 2020/02/21/ентенда-а-инфлуенциа-дос-нагос-на- цултура-брасилеира "> Бразил чињеница – разумети утицај Нагос у бразилијској култури
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.инфоесцола.цом/хисториа/наго/ "> Инфоеасцола – наго
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.тодаматериа.цом.бр/наго/ "> Сваки чланак – наго