Награде добиве Дођавола носи праду

<Х1> Награде замотане “Ђавола носи Прада”

<Х2> Увод
<п> “Ђаво носи Прада” је драмски филм за суђење 2006. године заснован на истоимену књигу написаног Лаурен Веисбергер. Филм говори о причи о Анди Сацхсу, младом новинару који добија посао помоћника снажног модног уређивача Миранде свештено. Кроз заплет, Анди се суочава са различитим изазовима и дилемама у свету модне и рудне часописа.

<Х2> Препознавање и награде
<п> Филм “Ђаво носи Прада” примио је низ награда и признање за његов квалитет и успех. Испод смо навели неке од главних награда које је освојио филм:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Осцар: Филм је примио две номинације ОСЦАР у категоријама најбољег глумице (Мерил Стрееп) и најбољим костимом.
<ЛИ> <стронг> Златни глобус: Мерил Стрееп је номинован за Златни глобус у категорији најбоља глумица у комедији или мјузику.
<ЛИ> <стронг> бафта: Филм је добио номинацију бафте у категорији најбоље глумице (Мерил Стрееп).
<ЛИ> <стронг> Сателитски награде: Мерил Стрееп је освојио награду за најбољу комедију или музичку глумицу на сателитским наградама.
<ЛИ> <стронг> МТВ Мовие Авардс: Анне Хатхаваи је освојио награду за најбољу женску перформансу на МТВ филмовима.

<Х2> Културни утицај
<п> “Ђаво носи Праду” постао је иконичан и утицајан филм, остављајући трајни утицај на поп културу. Поред награда, филм је такође створио низ меме, цитата и референца које су на овај дан широко признати.

<Х3> Цуриоритете
<п> Поред награда и културног утицаја, “Ђаво носи Прада” такође је познат по неким занимљивим уродностима:

<ул>
<ЛИ> Филм је заснован на истоимену књигу коју је написао Лаурен Веисбергер, који је радио као помоћник познатог модног уређивача АННЕ Винтоур.
<ЛИ> Мерил Стрееп је морао да научи да говори француски да би играо његов карактер, Миранда свештено.
<ЛИ> Филм је покренуо више од 300 милиона долара у благајни широм света.

<Х2> Закључак
<п> “Ђаво носи Праду” је филм који је освојио и јавност и критику, добијао неколико награда и признања током година. Његова ангажована прича и незаборавне наступе направили су филм поп култури класик. Ако га још нисте гледали, вриједи проверити ову драмску комедију која се на јединствени начин бави модном свету.