Нинтендо тужи сам филм

<Х1> Нинтендо тужи самог филма: Схватите случај

<п> Нинтендо, реномирана компанија за видео игру, недавно је поднела тужбу против сопственог филма на основу једне од његових најпопуларнијих франшиза. Случај је створио пуно контроверзних и ауторских дискусија и интелектуалне својине.

<Х2> Питање филма

<п> Предметни филм је филмска адаптација чувене игре “Супер Марио Брос.”, коју је Нинтендо рекао 1985. године, покренут је 1993. године, филм је примио негативне критике и био је неуспех у бок-у Филмови са седиштем у видео игарама већ произведено.

Међутим, чак и након толико година, филм се још увек памте навијачи и има базу обожавалаца. Међутим, Нинтендо је одлучио да предузме правне радње против производње.

<Х2> Разлог процеса

<п> Нинтендо тврди да филм крши своја ауторска права и интелектуално власништво, јер користи ликове, елементе и парцеле присутне у игри без одговарајућег одобрења компаније. Поред тога, Нинтендо наводи да филм погрешно представља суштину игара и нарушава слику марке.

<п> Иако је пуштен пре скоро 30 година, Нинтендо је сада одлучио да делује због повећања популарности филма о друштвеним мрежама и пуштима стримирања. Компанија верује да филм добија нову релевантност и, према томе, одлучио је да заштити своја права.

<Х2> Исход случаја

<п> до данас, процес је и даље у току и не постоји коначан исход. Међутим, стручњаци верују да Нинтендо има велику шансу да освоји спор, јер има ауторска права у игри и може доказати да филм користи заштићене елементе без дозволе.

<п> Ако Нинтендо осваја поступак, могуће је да се филм уклони из тиража и да компанија прима накнаду за штету узроковану њеном имиџу и интелектуалном власништвом.

<Х3> Закључак

<п> Случај Нинтендо Обрада самог филма је пример како је заштита ауторских права и интелектуално власништво важна компанијама. Чак и после толико година, Нинтендо је одлучио да делује да заштити своју марку и производе.

<п> Важно је поштовати ауторска права и интелектуално власништво, као и потрошачи и ствараоци садржаја. Пиратство и неовлашћено коришћење радова могу имати правне последице и оштетити репутацију укључених компанија.

<П> Стога, када гледате филмове, играјући видео игре или конзумирање било које врсте садржаја, не заборавите да вреднујете рад стваралаца и поштује њихова права.