Нисам отказао Фиес и сада

<Х1> Нисам отказао Фиес и сада?

<п> Ако нисте отказали Фиес и питате се шта да радите, овај чланак је за вас. Ми ћемо се позабавити свим информацијама које су вам потребне тако да можете да дате најбољу одлуку.

<Х2> Шта је Фиес?

<п> Фиес (Фонд за финансирање студената) је програм савезне владе који има за циљ да олакша приступ високог образовања. Нуди финансирање студената који желе да похађају диплому приватних институција.

<Х3> Како функционишу Фиес?

<п> Фиес ради на следећи начин: студент се уписује у програм и, ако је одобрено, може финансирати до 100% накнаде школарине курса. Током периода студије, студент плаћа само једну кварталну каматну стопу, која варира у зависности од њиховог породичног прихода.

<п> По завршетку курса, студент има период грејс периода од 18 месеци за почетак плаћања финансирања. Вриједност рате израчунава се према приходу ученика и може се уплатити до 14 година.

<стронг> Шта да радим ако не откажем пукотине?

<п> Ако нисте отказали Фиес и више не намеравате да користите финансирање, важно је да се обратите финансијској институцији одговорно за ваш уговор. Они ће вас водити о поступцима потребним за отказивање.

<п> Важно је напоменути да отказивање ФИЕС-а може имати финансијске последице. Зависно од позорнице у програму сте у програму, можда ћете морати да платите додатне новчане казне или камате. Стога је неопходно да се распитате о свим условима пре доношења одлуке.

<Спан> Шта су последице не отказују ФИЕС?

<п> Ако не откажете ФИЕС и не плаћајте рате финансирања, можда ћете имати своје име негативно у агенцијама за заштиту кредита, попут СПЦ-а и Сераса. Поред тога, дуг се може оптужити на суду, што може резултирати прилогом имовине и других правних мера.

<О ол>
<ЛИ> Контактирајте финансијску институцију одговорни за ваш уговор;
<ли> распитајте се о условима и последицама отказивања;
<ЛИ> Процијените да ли је могуће поднијети финансијске последице;
<ЛИ> Своју свесну и информисану одлуку.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Последице не-канцелације фитирања
<х> Мерења која се узимају


<тди>
<Тр>
<ТД> Име негативност у агенцији за заштиту кредита
<ТД> Контактирајте финансијску институцију и преговарајте о уплати

<Тр>
<ТД> Колекција судских дуга
<ТД> Тражите правне савете и процените могућа решења


<а хреф = "хттпс: //ввв.фиес.гов. <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Надамо се да је овај чланак појаснио ваша питања о томе шта да радите ако нисте отказали ФИЕС. Увек запамтите да тражите ажуриране информације и доносите свесне одлуке. Ако је потребно, потражите правне савете да се бавите последицама не-канцелације.