Ништа ново под сунчевом сунцем

<Х1> Ништа ново под Сунцем: Значење и порекло

<п> који никада није чуо израз “ништа ново под сунцем”? Ова фраза је прилично уобичајена и може се користити у различитим контекстима, али знате ли шта је његово значење и порекло? У овом чланку ћемо истражити овај израз и разумети његову употребу на португалском језику.

<Х2> Шта значи “ништа ново под сунцем”?

<п> Израз “Ништа ново под Сунце” је начин да се каже да је нешто ново, да је већ познато или да не доноси никакве вести. Користи се за преношење идеје да одређена ситуација, информације или догађаји нису изненађујуће, јер је већ било очекивано или је раније виђено.

<п> Овај израз је референца на Библијску књигу црквених црте у Старом завету. У поглављу 1, стих 9, написано је, “Шта је то, то је оно што треба бити; и шта се то ради, то ће се учинити; тако да више нема ништа под сунцем.” Овај библијски одломак сугерише да се све што се догодило у свету пре него што се и даље догађа, а ништа заиста ново.

<Х2> Примери употребе

<п> Израз “Ништа ново под сунцем” се не може користити у различитим свакодневним ситуацијама. Погледајте неке примере:

<О ол>
<ЛИ> Након гледања акционог филма, коментаришете: “Ништа ново под сунцем, још једном, добар момак спашава дан.”
<ЛИ> Читање вести о политичкој корупцији, кажете, “нажалост, ништа ново под сунцем, још један скандал који укључује политичаре.”
<ЛИ> После радног састанка, прокоментарисали сте: “Мислим да нисмо стигли ни у једном закључку, то је био само још један разговор, ништа ново под сунцем.”

<Х2> Закључак

<п> Израз “Ништа ново под сунцем” је начин да преноси идеју да нешто није ново или изненађујуће. Њено порекло потиче назад у књигу Еццлесиастеса у Библији и широко се користи у португалском језику. Сада када знате значење и порекло овог израза, можете га правилно користити у разговорима и списима.