Ноувелле Ванденс Шта је

<Х1> Ноувелле Вагуе: Шта је то?

<п> Ноувелле Вагуе, такође познат као нови талас, био је француски филмски покрет који се појавио у 1950-има и продужавао се до 1960-их. Овај покрет је револуционаризирао начин прављења кина, доносећи нове технике и приповести у приступу.

<Х2> НОУВЕЛЛЕ ВАГЕ карактеристике

<п> Ноувелле Вагуе обележили су неке различите карактеристике које су је разликовале из традиционалног биоскопа. Неке од ових карактеристика укључују:

<О ол>
<ЛИ> Користите иновативне технике снимања као што су планови камере и секвенце;
<ли> нелинеарни скрипте и фрагментиране наративе;
<ЛИ> Натуралистички учинак и импровизација актера;
<ЛИ> Егзистенцијалне и друштвене теме приступиле су се на критички начин;
<ЛИ> Јединствена визуелна естетика, са креативним оквирима и природном употребом светлости;
<ЛИ> Користите упечатљиве соундтрацкс и популарне песме времена.

<Х3> Главни директори НОУВЕЛЛЕ ВАГЕ

<п> Ноувелле Вагуе је покренуо групу младих француских филмских стваралаца који су постали познати као “Аутеурс” кретања. Неки главне директоре Ноувелле Вагуе укључују:

<ул>
<ЛИ> Јеан-Луц Годард;
<ЛИ> Францоис труффаут;
<ЛИ> Ериц Рохмер;
<ЛИ> Јацкуес Риветте;
<ЛИ> Агнес Варда.

<п> Ови директори су били одговорни за иконичне филмове као што су “посвећени” (Јеан-Луц Годард), “погрешно схваћено” (Францоис Труффаут) и “Цлео од 5 до 7” (Агнес Варда).

<Х2> Ноувелле Вагуе Легаци

<п> Ноувелле нејасна заоставштина је неоспорна. Овај покрет утицао је на не само француски биоскоп, већ и светску кинематографију. Његове технике и иновативне приповедне приступе утрли су пут за нове начине прављења биоскопа и инспирисане генерације филмара.

<п> Поред тога, Ноувелле Вагуе је такође довео до лагане расправе о ауторству у биоскопу, стављајући директоре као истински уметници и аутори својих дела.

<П> Тренутно је могуће пронаћи референце и почасти у Ноувелле нејасно у различитим филмовима и савременим продукцијама.

<Х2> Закључак

<п> Ноувелле Вагуе је био револуционарни филмски покрет који је оставио трајну заоставштину у биоскопу. Својим иновативним техникама и јединственим приповјетим приступима, овај покрет је утицало на генерације филмских стваралаца и остаје важна референца на овај дан.