НУТРОЛОГИЈА Шта и

<Х1> НУТРОЛОГИЈА: Шта је то и како то функционише?

<п> Нутрологија је медицинска специјалност која је посвећена студији и лечењу прехрамбених и метаболичких поремећаја. Настоји да промовише здравље и спречи болест кроз одговарајућу и уравнотежену исхрану.

<Х2> Како ради искраћеница?

<п> Нутрологија користи мултидисциплинарни приступ, интегришући знање медицине, исхране и биохемије. Нутриолог је професионални одговоран за процену хранљивих статуса пацијента, идентификовање могућих инвалидитета или вишка хранљивих материја и прописујући персонализовани план исхране.

<п> Поред тога, Нутриолог такође може затражити лабораторијске тестове да процене метаболизам пацијента и идентификује могуће неравнотеже исхране. На основу ових резултата може препоручити додатке прехрани или прилагођавања исхране.

<Х3> Предности Нутриологије

<п> Нутрологија нуди бројне здравствене користи, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Побољшани квалитет живота;
<ЛИ> Превенција хроничних болести;
<ЛИ> Повећан имунитет;
<ЛИ> Контрола тежине;
<ЛИ> Смањење ризика од кардиоваскуларних болести;
<ЛИ> Хормонална равнотежа;
<ЛИ> Побољшање расположења и енергије;
<ЛИ> Брже опоравак лезија;
<ЛИ> између осталих.

<Х2> Како пронаћи нутритолог?

<п> Да бисте пронашли Нутриолог, можете да се посаветујете са веб локацијом Бразилског удружења Нутрологије (АБРАН) или потражите индикације са својим поузданим лекаром. Важно је одабрати квалификованог стручног и регистрованог у Регионално веће медицине (ЦРМ).

<П> пре консултација, препоручује се да се списак ваших питања и медицинске историје препоручује, тако да је хранљив на нутриолог да у потпуности може да процени ваш случај.

<Х2> Закључак

<п> Нутрологија је основна медицинска специјалност за промоцију здравља и превенцију болести. Кроз персонализовани приступ, НУТРОЛОГ може помоћи побољшању квалитета живота пацијената и добробити кроз одговарајућу и уравнотежену исхрану.

<п> Ако тражите здравији живот, размислите о консултацији са Нутриологу и откријте предности које вам овај специјалитет може донети.