О’Куе и Сцхизоид

<Х1> Шта је Сцхизоид?

<п> Сцхизоид поремећај личности је врста поремећаја личности који карактерише стандард социјалне дистанке и ограничених емоција. Људи са овим поремећајем имају тенденцију да избегну друштвене интеракције и воле самотне активности.

<Х2> Симптоми поремећаја схизоида

<п> Симптоми схизоидног поремећаја личности могу варирати од особе до особе, али обично укључују:

<ул>
<ЛИ> Недостатак интересовања за интимне односе или блиске пријатеље
<ЛИ> Предност за усамљене активности
<ЛИ> Равнодушност или недостатак емоционалне реакције
<ЛИ> Недостатак задовољства у друштвеним активностима
<ЛИ> Недостатак интересовања за друштвене интеракције
<ЛИ> Социјална анксиозност

<Х3> Узроци поремећаја схизоида личности

<п> Тачни узроци поремећаја схизоидне личности још увек нису у потпуности схваћени. Међутим, верује се да генетски и еколошки фактори играју важну улогу у развоју овог поремећаја.

<п> Неке студије сугерирају да генетски предиспозиција може повећати ризик од развоја поремећаја схизоида личности. Поред тога, трауматична искуства у детињству, као што су емоционално злостављање или занемаривање, такође могу допринети развоју овог поремећаја.

<стронг> Дијагноза и лечење

<п> Дијагноза схизоидног поремећаја личности доноси ментално здравствено стање, као што је психолог или психијатар. Они ће проценити симптоме и историју пацијента како би утврдили да ли је поремећај присутан.

<п> Третман за поремећај схизоида личности обично укључује психотерапијску терапију, као што је когнитивна терапија у понашању. Овај облик терапије може помоћи особи да развије друштвене вештине и здрављу се бави својим емоцијама.

<О ол>
<ЛИ> Когнитивна терапија понашања
<ЛИ> Групна терапија
<ли> Лекови (у неким случајевима)

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<х> Третмани за поремећај шизоида
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Когнитивна бихевиорална терапија
<ТД> Овај облик терапије помаже особи да идентификује и измени негативни обрасци и нефункционална понашања.

<Тр>
<ТД> Група терапија
<ТД> Група терапија нуди сигурно окружење за људе да практикују социјалне вештине и повезују се са другима који се суочавају са сличним изазовима.

<Тр>
<ТД> Лек
<ТД> У неким случајевима се могу прописати лекови како би се лакше односили на специфичне симптоме као што су анксиозност или депресија.


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>