О’К и добро за чиме на ноге

<Х1> Шта је добро за делете на ногама?

<п> Цхилблацк на ногама, познат и као стопало спортисте, је гљивична инфекција која утиче на кожу између прстију. Може изазвати интензивно свраб, љуштење, црвенило и чак ране. Третирати и спречити чиме на ногама, важно је усвојити неке мере и користити праве производе.

<Х2> Третмани за хладно на ноге

<п> На располагању је неколико третмана за борбу против чијења на ногама. Неки од њих укључују:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Тема Антифунгалс: Крем, масти или спрејеви који садрже антифунгалне материје попут цлутримазола или миконол-а могу се применити директно на погођена региона.
<ЛИ> <стронг> орални антифунгалс: у тешким случајевима, лекар може прописати антифунгалне лекове који ће се узети орално.
<ЛИ> <стронг> правилна хигијена: Одржавање стопала чистим и сувим, мењајући чарапе дневно и избегавање босонога на јавним местима су важне мере за спречавање чиме на ногама.
<ЛИ> <стронг> Ношење одговарајућих ципела: Одлучите се за прозрачне ципеле које омогућавају знојење ноге и избегавање ношења уских ципела или синтетичких материјала такође помаже у спречавању инфекције.

<Х3> Савети за спречавање цхилка на ноге

<п> Поред горе поменутих третмана, неки савети могу помоћи у спречавању чилија на ногама:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Држите ноге суво: Након купалишта или активности које се ногама зноје, добро их осушите, посебно између прстију.
<ЛИ> <стронг> Носите чарапе памучне чарапе: памучне чарапе боље апсорбирају влагу, помажући да се стопала суше.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте дељење личних ефеката: Избегавајте дељење пешкира, ципела или личних хигијенских објеката са другим људима, јер то може олакшати пренос гљива.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте ходање боси на јавним местима: Коришћење папуча или сандала на местима као што су базени, сауне и смјене собе могу помоћи у спречавању инфекције.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Лечење
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Топични антифунгалци
<ТД> Креме, масти или спрејеви се примењују директно на погођена региона

<Тр>
<ТД> Орални антифунгални
<ТД> Оралне антифунгалне лекове

<Тр>
<ТД> Правилна хигијена
<ТД> Држите ноге чисте и суве, мењајте чарапе дневно и избегавајте ходање боси на јавним местима

<Тр>
<ТД> Ношење одговарајућих ципела
<ТД> Одлучите се за прозрачне ципеле и избегавајте чврсте или синтетичке материјале


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Надамо се да вам је ове информације било корисно да схватите шта је добро за чиме на ногама и како спречити ову гљивичну инфекцију. Увек запамтите да се консултујете са лекаром или дерматологом за исправну дијагнозу и правилно лечење.