Оно што особа добија када је испаљена

<Х1> Шта особа добија када је испаљена?

<п> Када је особа испаљена са посла, важно је схватити која су права и користи које имају право да примију. У овом чланку ћемо истражити главне елементе који чине престанак уговора о раду и шта особа може очекивати да ће бити отпуштена.

<Х2> Прекид уговора о раду

<п> Прекид запослености је престанак радног односа између послодавца и запосленог. Постоје различите врсте раскида, попут отпуштања без узрока, отпуштање само узрока и оставком од стране запосленог.

<Х3> ПРАВА И ПРЕДНОСТИ

<п> Када је испаљен, особа има право да добије низ погодности и отпремнине. Неки од главних елемената који чине престанак уговора о раду су:

<О ол>
<ЛИ> Баланс плата: Вредност пропорционална данима ради у месецу отпуштања;
<ЛИ> Обавештење: Временски период Послодавац мора унапред комуницирати на разрешење;
<ЛИ> Пропорционални и истекли одмор: вредност која одговара неискориштеним празницима и пропорционалној одмору у времену;
<ЛИ> Тринаесто пропорционална плата: вредност која одговара Тринастој плати пропорционалном времену Рад;
<ЛИ> ФГТС ФИЕС: У случају отпуштања без разлога, послодавац мора платити новчану казну од 40% на вредности гаранције времена услуга;
<ЛИ> Осигурање о трошковима: Бене користи које је влада коју је владала да разреше раднике без разлога;
<ЛИ> Остала отпремнина: Може да укључује плаћање прековременог рада, ноћи, између осталог.

<Х2> Како израчунати вредности?

<П> Да бисте израчунали износе који ће се примати у престанку уговора о раду, важно је да се консултује са специјализованим стручњаком, као што је адвокат за радне снаге или рачуновођа. Они ће моћи да анализирају специфичан случај и правилно обављају прорачуне, узимајући у обзир посебности сваке ситуације.

<Х2> Закључак

<п> Када је отпуштен, особа има право да добије низ погодности и отпремнине, као што је равнотежа плата, претходне најаве, пропорционалне и закашњеле одмора, тринаести пропорционална плата, ФГТС ФГТС, ФГТС ОСИГУРАНО, ФГТС ФГТС ОСИГУРАНОСТИ и друге отпремнине. Важно је тражити професионалне смернице да правилно израчунате вредности које треба примити.