О’Хат и сексуална присила

<Х1> Шта је сексуална присила?

<п> Секуална присила, позната и као хиперселикатност, је поремећај који карактерише интензивна и неконтролирана сексуална жеља која може довести до компулзивног и штетног сексуалног понашања. Ово стање утиче на мушкарце и жене и може проузроковати значајне проблеме у личним, професионалним и односима.

<Х2> Симптоми сексуалне присиле

<п> Симптоми сексуалне присиле могу се разликовати од особе до особе, али обично укључују:

<ул>
<ЛИ> интензивна и упорна сексуална жеља;
<ЛИ> Прекомерна брига са сексом;
<ЛИ> Учешће у ризичним сексуалним активностима;
<ЛИ> Компулзивна употреба порнографије;
<ЛИ> Стална потрага за новим сексуалним партнерима;
<ЛИ> Потешкоће у контроли сексуалних импулса;
<ЛИ> Осећања кривице и срамота након епизода присиле;
<ЛИ> Губитак личних, професионалних и социјалних подручја.

<Х3> Узроци сексуалне присиле

<п> Узроци сексуалне присиле још увек нису у потпуности схваћени, али верује се да би биолошки, психолошки и социјални фактори могли бити укључени. Неке студије сугеришу да хемијске неравнотеже у мозгу, као што је смањење нивоа серотонина, могу допринети развоју овог поремећаја.

Психолошки фактори као што су траума из детињства, ниски проблеми и односи у односу могу такође играти важну улогу. Поред тога, утицај медија и друштва на сексуалност може допринети сексуалној присили.

<стронг> Лечење сексуалне присиле

<п> Лечење сексуалне присиле обично укључује мултидисциплинарни приступ, који може да укључује индивидуалну терапију, групну терапију, лекове и породичну подршку. Циљ лечења је да помогне особи да контролише своје сексуалне импулсе, развију здрав однос са сексуалном и побољшању квалитета живота.

<п> Важно је напоменути да сексуална присила није избор или морално погрешно понашање. То је услов који се може третирати и превазићи одговарајућом подршком.

<О ол>
<ЛИ> Појединачна терапија: Психолог или психијатра могу помоћи особи да идентификује основне узроке сексуалне присиле и развијати стратегије за контролу импулса.
<ЛИ> Групна терапија: учествовање у групама за подршку са другима са истим проблемом може бити корисно за дељење искустава и добијање емоционалне подршке.
<ЛИ> Лекови: У неким случајевима, употреба дрога, као што су селективни инхибитори поновне похране серотонина (ССРС), могу се помоћи у контроли сексуалних импулса.
<ЛИ> Породична подршка: Подршка чланова породице и вољених је критична у процесу опоравка сексуалне присиле.

<п> Важно је потражити професионалну помоћ ако ви или неко кога познајете суочавају се са проблемима везаним за сексуалну присилу. Професионалац менталног здравља може понудити потребну подршку и водити правилно лечење.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>