О’Хат пилетина једе

<Х1> Шта једу пилетина?

<п> Пилићи су свевремене животиње, што значи да једу обе биљке биљке и животињског порекла. Дијета пилетине може варирати у зависности од окружења у којем живи и врсту стварања.

<Х2> Биљна храна

<п> Пилићи конзумирају разноврсну биљну храну, укључујући житарице, семенке, воће и поврће. Неки примери биљне хране које пилићи могу јести су:

<ул>
<ЛИ> Зрно зрна попут кукуруза, пшенице, јечам и зоб;
<ли> семенке, као што су сунцокрет и ланеносење;
<ЛИ> Воће, као што су јабуке, банане и грожђе;
<ЛИ> Поврће попут салате, шаргарепе и бундеве.

<п> Ове биљне хране пружају важне хранљиве материје за пилиће, попут угљених хидрата, витамина и минерала.

<Х2> животињска храна

<п> Поред биљне хране, пилићи такође могу да конзумирају храну животињског порекла. Неки примери животињске хране које пилићи могу јести су:

<ул>
<ЛИ> Инсекти попут цврчака, личинка и црва;
<ЛИ> Мале животиње, попут пацова и гуштера;
<ли> Остаци меса и костију;
<ли> Млеко и млекара.

<п> Ове животињске хране пружа протеине и друге суштинске хранљиве материје за пилиће.

<Х2> Избалансирана храна

<п> Да би се осигурала здрава исхрана за пилиће, важно је понудити уравнотежену исхрану која укључује обе биљне намирнице и животиње. Поред тога, од суштинског је значаја пружити свежу и чисту воду у довољној количини.

<п> Важно је запамтити да се пилићи могу варирати у зависности од циља узгоја. На пример, кокоши за производњу јаја могу добити одређену исхрану да подстичу држање, док пилићи постављени за производњу меса могу добити вишу протеинску дијету.

<п> У случају питања о одговарајућој храни за пилиће, препоручује се консултација са ветеринаром специјализованим за птице.