О’Хов да не једем када се пробија

<Х1> Шта да не једете приликом стављања пробијања

<п> Постављање пробијања је популаран облик личног изражавања и стила. Међутим, важно је запамтити да је правилна брига од суштинског значаја за избегавање компликација и инфекција. Поред праћења упутстава за негу коју пружа професионалац, такође је важно знати шта да не једете када имате нови пиерцинг.

<Х2> Храна која треба избегавати

<п> Када ставите пробијање, околина може постати осетљива и склона инфекцијама. Неку храну може повећати ризик од иритације или инфекције, па је најбоље да их избегнете током процеса исцељења. Ево неке хране коју бисте требали избегавати:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> танктивна храна: зачињена храна може иритирати подручје око пробијања, изазивајући нелагоду и упалу.
<ЛИ> <стронг> кисела храна: кисела храна као што су цитрусно воће и парадајз могу изазвати иритацију и успорити процес исцељења.
<ЛИ> <стронг> тврда или хрскава храна: тврда или хрскава храна, као што су ораси, чипови и колачићи, могу проузроковати пробијање трења и повећати ризик од инфекције.
<ЛИ> <стронг> алкохолна пића: Конзумирање алкохола може проширити крвне судове и повећати ризик од крварења и упале.
<ЛИ> <стронг> топла пића: топла пића попут кафе и чаја могу иритирати подручје око пробијања и успорити процес исцељења.

<Х2> Додатна нега

<п> Поред избегавања одређене хране, такође је важно и други негу да се осигура правилно исцељење пирсинга. Ево неких додатних савета:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Држите подручје чисто: Оперите пирсинг са благим сапуном и топлом водом да бисте избегли инфекције.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте пробијање: Избегавајте да се померате или окретне пробијање јер то може иритирати то подручје и повећати ризик од инфекције.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте пливање у базенима или врућим кадицама: вода ових локација може да садржи бактерије које могу проузроковати инфекције.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте да користите хемикалије у околини: Избегавајте употребу производа као што су алкохол, водоник пероксид или антибиотичке масти, јер могу успорити процес лечења.

<п> Запамтите да је свака особа јединствена и може имати различите потребе за негом. Увек је боље да следите упутства коју пружа професионалац који је извршио пробијање и контактирао га ако има питања или забринутост.

<п> Надамо се да је овај чланак био користан да бисте разумели шта не једете када ставите пробијање. Добро се побрините за своје пробијање и уживајте у свом новом облику личног израза!