О’Хо Ант једе

<Х1> Шта Ант јести?

<п> Мрави су социјални инсекти који живе у колонијама и врше различите функције у групи. Једна од главних активности мрава је потрага за храном и могу се хранити разним материјама.

<Х2> АНД ХРАНЕ

<п> Мрави се сматрају свеморовним инсектима, односно да се хране обе биљне материје и животиње. Ант Диетинг може да се разликује у зависности од врсте и животне средине у којој живе.

<Х3> Биљна храна

<п> Многи мрави хране се биљним супстанцама као што су листови, цвеће, воће, семе и нектар. Неке врсте се специјализују за прикупљање само једне врсте биљне хране, док су други више генералиста.

<Х3> Животињска храна

<п> Неки мрави су предвиђање и хране се другим инсектима, попут ушима, мува и ларви. Такође се могу хранити остацима мртвих животиња, попут већих инсеката или малих кичмењака.

<стронг> Радозналост: Неки мрави су познати по гарању гљивица у својим гнездима и храни се гљивицама који расту на лишћу и другим биљним материјалима.

<Х2> Како се мрави храни?

<п> МАРТС имају веома развијени систем хемијских комуникација и користе феромоне да обележавају стазе у изворе хране. Када АНТ пронађе извор хране, враћа се у гнездо и оставља трагу феромона тако да други мрави прате место.

<п> Неки мрави су у стању да носе комаде веће хране, док други носе мале честице у чељусти. Они такође могу да регулују храну да хране друге мраве, посебно личинке и краљицу.

<Х2> Закључак

<п> Мрави су социјални инсекти који се хране разним супстанци, укључујући биљну храну и животиње. Имају систем хемијских комуникација који ће пронаћи и делити изворе хране унутар колоније.

<П> Важно је запамтити да се не сматрају да се сви мрави сматрају штеточине, а многи од њих играју важне улоге у екосистему, као што су дисперзија семена и распадања органске материје.