пасивно нелегитимно шта је

Пасивно нелегитимитет: Шта је и како то функционише?

<п> Пасивно нелегитимност је правни израз који се користи за описивање ситуације у којој је особа или ентитет неправилно укључен као окривљени у судском случају. У таквим случајевима, активирана странка нема везе са чињеницом или десним расправом у акцији и стога се сматра нелегитимним да се појави у пасивном полу процесу.

<Х2> Како се дешава пасивна нелегитиминација?

<п> Пасивно нелегитимитет може се појавити из више разлога, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Грешка у препознавању истинског одговорног за чињеницу;
<ЛИ> Неправилно укључивање особе или компаније у процес;
<ЛИ> Недостатак интереса за поступање против активираног дела;
<ЛИ> Постојање друге текуће акције која говори исту чињеницу;
<ЛИ> Рецепт или пропадање права на акцију против активиране странке.

<п> Важно је напоменути да пасивно нелегитимност може навести и окривљени и тужитељ. Ако је судија прихватају навод, нелегитимна странка ће бити искључена из процеса и више се не сматра дијелом захтева.

<Х3> Последице пасивне нелегитимности

<п> Када је судија препозна пасивно нелегитимност, искључена странка случаја неће бити одговорна за ефекте судске одлуке. То значи да неће бити осуде или наметања било које обавезе у вези са овим делом.

<п> Поред тога, искључење нелегитимне странке не штети напретку акције у односу на остале оптужене или легитимне странке. Процес ће обично следити, уз континуитет дискусија и анализе аргумената престалих преосталих делова.

<стронг> Пример пасивне нелегитимности:

<п> Претпоставимо да се особа покреће на суду због штете проузроковане у саобраћајној несрећи. Међутим, ова особа није била присутна на месту несреће и нема везе са укљученим возилом. У овом случају може затражити своју пасивну нелегитимност, показујући да то нема никакву одговорност за насталу штету.

<п> Важно је напоменути да пасивно нелегитимност треба наводно наводно у одговарајуће време процеса, под казном пре искључености. То је, странка која се сматра нелегитимним да се појави у пасивном стубу мора да поднесе своје наводе на почетку акције, специфичном оспоравању или петицијом.

<п> Укратко, пасивна нелегитимност је ситуација у којој је особа или ентитет неправилно укључен као окривљени у судском случају. Од суштинског је значаја да су укључене странке свесне својих права и дужности, увек тражења исправне идентификације одговорних за чињенице о којима се расправљају у акцији.