Песме које тренутно представљају Бразил

<Х1> Песме које тренутно представљају Бразил

<п> Бразил је познат широм света због своје богате музичке културе, која обухвата различите стилове и жанрове. На овом блогу ћемо истражити неке песме које данас представљају Бразил, показујући разноликост и креативност бразилских уметника.

<Х2> 1. Функ
<п> Функ је музички жанр који је у Бразилу стекао све популарност у Бразилу. Уз околне откуцаје и текстове који приказују стварност заједница, Функ се истакао као важан уметнички израз. Неки истакнути уметници у овом стилу су Анитта, Лудмилла и Кевинхо.

<Х2> 2 Држава
<п> Земља је једна од најпопуларнијих жанрова у Бразилу, са великом базом вентилатора широм земље. С романтичним словима и очаравајуће мелодије, земља је освојила срца Бразилаца. Неки истакнути уметници у овом стилу су Марилиа Мендонца, Густтаво Лима и Јорге & Матеус.

<Х2> 3. МПБ (Бразилска популарна музика)
<п> МПБ је жанр који обухвата разне бразилске музичке стилове, као што је Босса Нова, Самба и Тропицалиа. Са песничким словима и софистицираним аранжманима, МПБ је заступљеност Бразила културног богатства. Неки истакнути уметници у овом стилу Сао Цаетано Велосо, Гилберто Гил и Мариа Бетханиа.

<Х2> 4. Рап
<п> рап је музички жанр који је стекао све више простора у Бразилу. Са писмима које се баве социјалним и политичким питањима, Бразилски рап се истакао као облик протеста и уметничког изражавања. Неки истакнути уметници у овом стилу су Емицида, Рационални МЦ и Цриоло.

<Х2> 5 Поп
<п> Поп је музички жанр који има велики међународни утицај, али такође има истакнутих бразилских представника. Са очаравањем мелодија и слова који говоре о љубави и односу, бразилски поп је освојио све већу публику. Неки истакнути уметници у овом стилу су адавитори, Витор Клеи и Мелим.

<Х2> 6 Пагода
<п> Пагода је музички жанр који има своје корење у Самби и познат је по својим анимираним беатс и текстовима који разговарају о забавама и љубави. Са великом базом навијача углавном у регионима Рио де Жанеиро и Сао Пауло, пагода је заступање радости и опуштања бразилског народа. Неки истакнути уметници у овом стилу су Тхиагуинхо, Смиле Марото и Руст.

<Х2> 7. Роцк
<П> Роцк је музички жанр који има дугу историју у Бразилу и остаје облик важног уметничког изражавања. Са бендовима који се крећу од класичне стијене до алтернативне стијене, бразилски роцк има верне и страствене базе навијача. Неки истакнути уметници у овом стилу су урбана легија, титани и пити.

<Х2> 8. АКСЕ
<п> АКСЕ је музички жанр који има своје коријене у афро-бразилијској музици и познат је по својим анимираним беатс и текстовима који разговарају о забавама и радости. Са великом базом навијача углавном у североисточној регији Бразила, Аке је заступљеност заразне енергије бразилског народа. Неки истакнути уметници у овом стилу су Ивете Сангало, Цлаудиа Леитте и Сауло.

<Х2> Закључак
<п> Ово су само неке песме које су тренутно представљале Бразил. Разноликост и креативност бразилских уметника очигледна су у свим тим музичким жанровима. Свако од њих има своју историју и утицаје, али сви доприносе културном богату Бразилу. Надамо се да сте уживали у овом малом узорку тренутне бразилске музике!