Пк 7 повећава величину

<Х1> Како повећати величину извора у ЦСС

<п> Када развијамо веб локацију, уобичајено је да подесите величину извора да побољша читљивост или истакнуте одређене елементе. У ЦСС постоји неколико начина за повећање величине извора, а једна користи “ПКС” јединицу. У овом чланку, научимо како то учинити.

<Х2> Коришћење мерне јединице “ПКС”

<п> ПКС (пиксела) мерна јединица је једна од најчешћих и једноставнијих који је користио за дефинисање величине извора у ЦСС-у. Да бисте повећали величину извора, једноставно доделите вредност већу од стандарда за имовину “Величина фонта”. На пример:

<Пре>
<Цоде>
<спан> Х1 {
<спан> фонт-сизе: 24пк;
<спан>}

<п> У овом примеру, повећавамо величину извора “Х1” елемента на 24 пиксела. Можете да прилагодите ову вредност у складу са вашим потребама.

<Х3> Остале мерне јединице

<п> Поред “ПКС” мере, могуће је користити и друге јединице за дефинисање величине извора, као што је “у”, “РЕМ” и “%”. Свака од њих има своје посебности и може бити погоднија за одређене ситуације. Међутим, употреба “пк” је прилично уобичајена и добро ради у већини случајева.

<О ол>
<ЛИ> <стронг> ЕМ: Ова мерна јединица је повезана са величином извора оца елемента. На пример, ако је величина извора оца елемента 16 пиксела, а величина извора дечијег елемента као 1 у томе, то ће бити исте величине као и отац елемент.
<ЛИ> <стронг> РЕМ: слично “ем”, али у односу на величину извора коријенских елемената (обично “хтмл” или “тело”).
<ЛИ> <стронг>%: Ова мерна јединица је повезана са величином извора оца, али у проценту. На пример, ако је величина извора оца елемента 16 пиксела, а ви дефинишете величину извора детета као 150%, имаће величину 24 пиксела.

<п> Важно је запамтити да је величина извора дефинисана у “пк” не реагује, тј. Не се аутоматски прилагођава различитим величинама екрана. Да бисте креирали одговарајући дизајн, препоручује се употреба релативних мера мере, као што су “у” или “РЕМ”.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> мера јединица
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> ПКС
<ТД> Јединица са фиксном мером у пикселима

<Тр>
<ТД> ИН
<ТД> у односу на величину извора оца елемента

<Тр>
<ТД> РЕМ
<ТД> Што се тиче величине извора коријенских елемената

<Тр>
<ТД>%
<ТД> У односу на величину извора процентног елемента оца


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<Х2 ид = "Реф"> Референце

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.в3сцхоолс.цом/цссреф/пр_фонт_фонт-сизе.асп "> В3Сцхоолс-ЦСС Некретнина величина фонта
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //девелопер.мозилла.орг/ен-ус/доцс/веб/цсс/фонт-сизе "> МДН Веб Доцс-фонт-сизе