Поруке за шефа

<Х1> Поруке за шефа: Како ефикасно комуницирати

<Х2> Увод
<п> Када је у питању комуникација са шефом, важно је да одаберете праве речи и преносе своје поруке јасно и ефикасно. У овом блогу ћемо разговарати о неким саветима и примерима порука које вам могу помоћи да комуницирате професионално и упорно.

<Х2> 1. Хвала Поруке
Један од најчешћих начина за комуникацију са шефом је кроз поруке захвалности. Ове поруке су одличан начин да се изрази захвалност за примљену подршку и признање. На пример:

<Блоцккуоте>
<п> <стронг> драги шеф,
<п> Желио бих да изразим искрену захвалност за признање које сам примио за свој рад у пројекту Кс. Сретан сам што сам део тима који вриједи и препознаје напоре својих чланова. Хвала вам што сте ми пружили ову прилику.
<П> С поштовањем,
<п> Ваше име

<Х2> 2 Затражите поруке
<п> Када требате да питате свог шефа нешто, важно је бити јасно и једноставно у својој поруци. Обавезно дајте све потребне информације и објасните зашто подносите захтев. На пример:

<Блоцккуоте>
<п> <стронг> драги шеф,
<п> Желио бих затражити састанак да разговарамо о напретку И пројекта. Имам неколико питања и сугестија које бих волео да поделим са вама. Молим вас да ме обавестите о вашој расположивости како бисмо заказали датум и време које су погодне за обоје.
<п> Хвала на пажњи.
<П> С поштовањем,
<п> Ваше име

<Х2> 3. Пријавите поруке
<п> Када морате да пошаљете извештај свом шефу, важно је да информације о томе јасно и сажето организују. Употреба табела и графикона може помоћи да се подаци преносе визуелно. На пример:

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> месец
<Хх> Продаја
<Хх> Добит


<тди>
<Тр>
<ТД> Јануар
<ТД> 100
<ТД> 50

<Тр>
<ТД> Фебруар
<ТД> 150
<ТД> 75

<Тр>
<ТД> Марцх
<ТД> 200
<ТД> 100


<п> У овом извештају представљамо месечну продају и профит од првог квартала. Можемо видети стално повећање продаје, што је резултирало пропорционалним повећањем профита.

<Х2> Закључак
<П> Комуникација са начелником ефикасно је од суштинског значаја за професионални успех. Помоћу врхова и примјера порука представљених на овом блогу ће вам бити боље припремљени да јасно комуницирате, професионално и асертивно.

<а хреф = дува