Пост Прасиал Шта је

<Х1> Шта је Пост Пљачан?

<п> Израз “Пост Прандијал” односи се на временски период који се јавља након оброка. Обично се користи у здрављу да опише период након уноса хране, посебно када је у питању надгледање нивоа глукозе у крви.

<Х2> Важност пост -Прандиал-а у здрављу

<п> Надгледање нивоа глукозе у крви након оброка је критичан за људе који имају дијабетес или пре-дијабетес. То је зато што је глукоза главни шећер који се налази у храни и тело се претвара у енергију. Међутим, код људи са дијабетесом, глукоза се не обрађује правилно, што резултира високим нивоом шећера у крви.

<п> Постпартиалне нивое глукозе у крви су важни јер могу указати на то како тело обрађује храну и како се дијабетес контролише. Високо пост -Прандијалне вредности глукозе могу указивати на потребу подешавања у лековима или исхрани, док вредности у нормалном распону могу указивати на добру контролу дијабетеса.

Како мерити пост -Прандијални ниво глукозе?

<п> Постоје различите начине за мерење нивоа глукозе у разговору. Најчешћа је употреба мерача глукозе у крви, која захтева мали узорак крви добијен кроз угриз прста. Резултати се добијају за неколико секунди и могу се снимати у дневнику глукозе.

<п> Друга опција је употреба континуираног монитора глукозе, који је мали, преносни уређај који се поставља на кожу и непрестано мери ниво глукозе у интерстицијској течности. Ови уређаји пружају стварност у стварном времену и могу помоћи у препознавању образаца у пост -прадијалним нивоима глукозе током дана.

<стронг> Препоруке за контролу пост -Прандијалне нивое глукозе

<О ол>
<ли> Извршите уравнотежене оброке, са комбинацијом угљених хидрата, протеина и здравих масти.
<ЛИ> Избегавајте храну богату шећером и једноставним угљеним хидратама, што може брзо подићи ниво глукозе у крви.
<ли> Редовно вежбајте физичку активност, јер вежба помаже у управљању нивоима глукозе у крви.
<ЛИ> Упућивање лека прописује лекар према упутствима.
<ЛИ> Надгледајте редовно ниво глукозе у крви, посебно након оброка.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Време
<Хх> ниво глукозе


<тди>
<Тр>
<ТД> 7Х00
<ТД> 120 мг / дл

<Тр>
<ТД> 9Х30
<ТД> 150 мг / дл

<Тр>
<ТД> 12Х00
<ТД> 180 мг / дл

<Тр>
<ТД> 15Х30
<ТД> 140 мг / дл

<Тр>
<ТД> 18Х00
<ТД> 160 мг / дл


<п> Важно је запамтити да је свака особа јединствена и пост -Прандијални ниво глукозе може се разликовати у зависности од фактора као што је старост, тежина, физичка активност и други. Стога је неопходно да се посаветујете са лекаром или здравственим стручњаком за персонализоване смернице за контролу глукозе у крви.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/123456789" ширина = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>