предприпадни притвор који значи

<Х1> Превентивни затвор: Шта то значи?

<п> Превентивно хапшење је мера предострожности кривичне процедуралне природе која има за циљ да обезбеди јавни ред, кривично упутство и примену кривичног права. Састоји се од ускраћивања слободе неке особе пре суђења, када постоје докази о ауторству и докази о материјалности злочина, поред присуства било којег од законских захтева који оправдавају његову уредбу.

<Х2> Када се може учврстити предњи притвор?

<п> Превентивно хапшење може се умањити у разним ситуацијама, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Када постоји ризик од бекства од оптуженог;
<ЛИ> Када постоји ризик од кривичног понављања;
<ЛИ> Када постоји ризик од уништења доказа;
<ЛИ> Када постоји ризик од претње јавном реду;
<ЛИ> Када постоји ризик од утицаја на сведоке;
<ЛИ> Када постоји ризик од опструкције правде.

<п> Ово су само неколико примера, јер уредба претходног притвора зависи од анализе у случају до случаја, узимајући у обзир специфичне околности сваке ситуације.

<Х3> Како ради пре -тарско притвор?

<п> Превентивно хапшење је од стране судије одговоран за случај, након захтева јавне тужилаштва или канцеларије, односно на магистратској иницијативи. Може се у било којем тренутку умањити, од фазе истраге до краја процеса.

Једном укњићено, преприседно притвор се у било којем тренутку може опозвати, под условом да се захтеви који су то оправдали више не потврђују. Поред тога, оптужени такође може затражити своје опозив, представљајући аргументе који показују непотребну меру предострожности.

<п> Важно је напоменути да предњачко притвор није рана казна, односно није облик казне оптуженом. То је изузетна мера која се мора применити само када је строго неопходно за гаранцију кривичног поступка.

<Х2> Закључак

<п> Превентивно хапшење је важна мера предострожности у систему кривичног правосуђа, који има за циљ да обезбеди ефикасност кривичног поступка. Мора се применити с опрезом и посматрање законских захтева да се избегну злостављање и гарантују основна права оптуженог.

<п> Од суштинског је значаја да друштво разуме значење и функционисање пре-производног притвора како бисмо могли имати праведније и уравнотеженије правосудни систем.