Пре дијабетеса Шта јести

<Х1> Пре-Диабетиц: Шта јести за контролу стања

<п> Ако вам је дијагностиковано као дијабетичари, то значи да су ниво шећера у крви већи од нормалних, али још увек нису стигли до нивоа дијабетеса типа 2 је озбиљно стање које захтева негу и промене у исхрани да се избегну Развој дијабетеса.

<Х2> Здраво пре-дибетичко образовање

<п> Погодна исхрана је од суштинског значаја за контролу пре-дијабетеса и спречавања прогресије да ти унесе 2 дијабетес. Ево неких савета о томе шта јести:

<Х3> 1. Изаберите сложене угљене хидрате

<п> Угљиви хидрати су важан део исхране, али важно је одабрати праве угљене хидрате. Одлучите се за сложене угљене хидрате као што су цела зрна, поврће, воће и поврће. Они се дигестирају спорије, што помаже у одржавању нивоа шећера у крви стабилно.

<Х3> 2 Повећајте потрошњу влакана

<п> Влакна се саветују у контроли пре-дијабетеса. Они помажу у регулисању нивоа шећера у крви и такође промовисати ситост. Укључите влакнану храну у исхрани, као што су зоб, поврће, воће и семенке.

<Х3> 3. Приоризен мршави протеин

<п> Леан протеини су важни за одржавање ситости и помоћи контроли глукозе у крви. Одлучите се за мршаво месо, рибе, јаја, млекаре и махуне масти.

<Х3> 4. Избегавајте прерађену храну и додате шећере

<п> Обрађена храна и додани шећери су богати празних калорија и могу брзо подићи ниво шећера у крви. Избегавајте храну попут сода, слаткиша, колача, колачића и пржене хране.

<Х2> Пре-дијабетички приход

<п> Ево неких здравих и укусних рецепата који помажу у контроли пре-дијабетеса:

<О ол>
<ЛИ> Куиноа салата са поврћем
<ли> Салмон са роштиља са шпинатом
<ЛИ> Пилећи омотач са поврћем
<ли> Сломак од црвених плодова са јогуртом

<Х2> Закључак

<п> Ако вам је дијагностиковано као пре-дијабетичар, важно је предузети кораке за контролу стања и спречити развој дијабетеса типа 2, здраво, богато сложених угљених хидрата, влакана и мршавих протеина. Избегавајте прерађену храну и додате шећере. Увек се обратите здравственом стручњаку за персонализоване смернице.