Привремена слобода Шта је

<Х1> Привремена слобода: Шта је и како то функционише?

<п> Привремена слобода је Институт за кривично право који омогућава особи оптуженом за злочин да чека суђење у слободи, под условом да га испуни одређени услови које је утврдио судија. У овом чланку ћемо објаснити шта је привремена слобода, како то функционише и шта су њене врсте.

<Х2> Шта је привремена слобода?

<п> Привремена слобода је мера која има за циљ да гарантује принцип претпоставке невиности, предвиђен у савезном уставу. Омогућује особи оптуженој за злочин да чека суђење у слободи, под условом да испуњава одређене услове које је основао судија.

<Х3> Како функционише привремена слобода?

<п> Да би се особа добила привремена слобода, судија мора да процени неке критеријуме, попут тежине злочина, кривичне евиденције оптуженог, постојања ризика од јавног реда, између осталог. Поред тога, судија може да успостави неке услове за давање привременог пуштања, као што је плаћање кауције, периодичног похађања суда, забрана постојања одсутности између осталих.

<п> Важно је напоменути да привремена слобода не значи некажњеност. Ако је оптужени осуђен, он може послужити казну у затвореном, полу -пеном или отвореном режиму, у складу са одлуком судије.

<стронг> Врсте привремене слободе

<О ол>
<ЛИ> Привремена слобода са кауцијом: У овом случају оптужени мора да плати новац који ће се ослободити. Кауција има за циљ да осигура да ће се оптужени појавити процедуралним актима.
<ЛИ> Привремена слобода без кауције: Када судија схвати да плаћање кауције није неопходно, он може пружити привремену слободу без овог захтева.
<ЛИ> Привремена слобода са мерама предострожности: Поред плаћања кауције, судија може успоставити друге мере предострожности, као што је употреба електронског анклет-а, забрана приступа одређеним људима, између осталог.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Врста привремене слободе
<Хх> Услови


<тди>
<Тр>
<ТД> Привремена слобода са кауцијом
<ТД> Плаћање одређене количине новца

<Тр>
<ТД> Привремена слобода без кауције
<ТД> Не постоји захтев за плаћање кауције

<Тр>
<ТД> Привремена слобода са мерама предострожности
<ТД> Поред плаћања на кауцију, могу се успоставити и друге мере


<п> Важно је нагласити да давање привремене слободе није аутоматско. То зависи од пажљиве анализе судије, узимајући у обзир околности случаја и законских захтева.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>