Пунта Цана Шта да ради за 5 дана

<Х1> Пунта Цана: Шта да радите за 5 дана

<п> Пунта Цана је једна од најпопуларнијих дестинација на Карибима, позната по рајским плажама, кристално чистим водама и луксузним летовалиштима. Ако планирате путовање тамо и имате на располагању 5 дана, овај водич ће вам помоћи да максимално искористите свој боравак.

<Х2> 1. дан: Плаже и опуштање

<п> Покрените свој први дан у Пунта Цана уживајући у предивним плажама региона. Баварска плажа је једна од најпознатијих и нуди бели песак и тиркизне воде. Одредите време за опуштање, сунчање и одвезите освежавајући зарон.

<п> Ако волите водени спортови, уживајте у снорклингу или роњењу у близини коралних гребена. Такође искористите прилику да испробате укусну домаћу кухињу у једном од морских ресторана.

<Х2> 2. дан: Авантура у природи

<п> Другог дана истражите бујна природа Пунта Цана. Вози се катамарана до острва Саона, где можете уживати у напуштеним плажама, природним базенима и задивљујућим пејзажом. Не заборавите да узмете фотоапарат да бисте ухватили незаборавне тренутке.

<п> Друга опција је да посетите источни национални парк, где можете да направите стазе, посматрајте локалну фауну и флору и упознајте чувену Цуева де Лас Маравиллас, пећину са стенским сликама.

<Х2> 3. дан: Култура и историја

<п> Трећи дан зароните у културу и историју Пунта Цана. Посетите град Хигуеи и упознајте базилицу своје даме Алтаграције, важног места верских ходочашћа. Такође истражите општинско тржиште, где ћете пронаћи локалне заниме и типичне производе.

<п> Да бисте сазнали више о историји региона, посетите музеј Цхавон Алтос, реплику медитеранског села 16. века. Такође, уживајте у гледању доминиканске плесне и типичне музичке емисије.

<Х2> 4. дан: Адвокатска авантура

<п> Четвртог дана уживајте у воденим активностима које ПУНТА ЦАНА може да понуди. Узмите брзу брзу чамац или је Јет ски дајте да бисте истражили обалу и његове прелепе пејзаже. Ако вам се свиђа адреналин, пробајте парасаилинг и имате невероватан панорамски поглед на регион.

<П> Такође можете да кренете и излет бродом на острво Цаталина, где можете снорклинг, пливати са Стинграис и уживајте у тишим плажама.

<Х2> 5. дан: опуштање и куповина

<п> Последњег дана уживајте у опуштању у некој од луксузних летовалишта Пунта Цана. Уживајте у базенима, бањама и ресторанима вашег хотела. Ако волите куповину, посетите тржне центре региона, где ћете пронаћи међународне марке и локалне производе.

<п> пре него што одете, обавезно испробате једну од познатих тропских коктела у региону, као што је Мојито или Пина Цоладо.

<п> надамо се да вам је овај водич помогао да планирате своје 5-дневно путовање у Пунта Цана. Искористите највише боравка и уживајте у свему што овај карипски рај нуди!