РДВ крв рачуна шта то значи

<Х1> Шта РДВ значи у крви?

<п> Гроп крви је крвни тест који процењује крвне ћелије као што су црвене крвне ћелије, беле крвне ћелије и тромбоцити. Један од параметара анализиран у овом испису је РДВ, што значи ширину дистрибуције црвене ћелије или амплитуде црвених крвних зрнаца.

<Х2> Шта је РДВ?

<п> РДВ је индекс који мери варијације у величини црвених крвних зрнаца у крви. Означава да ли црвене крвне ћелије имају једноличне величине или ако постоји широка варијација између њих.

<п> Обично црвене крвне ћелије имају сличне величине, што је важно за правилно функционисање тела. Међутим, у неким здравственим условима, ова се уједначеност може мењати, што доводи до повећаног РДВ-а.

<Х3> Шта значи висока РДВ?

Висока РДВ указује да постоји велика варијација у величини црвених крвних зрнаца. Ово може бити знак различитих здравствених услова, као што је анемија, недостатак гвожђа, недостатак витамина Б12, између осталих.

<п> Важно је напоменути да висока РДВ није специфична дијагноза, већ назнака да се нешто промени у телу. Да бисте идентификовали тачан узрок, потребно је извршити и друге тестове и проценити клиничко стање пацијента.

<стронг> Како је крвна група?

<п> Крвна броја је једноставна и брза испитивање извршена из узорка крви. Пацијент би требао пострати најмање 8 сати пре испита да би се осигурало тачније резултате.

<п> Збирка крви се врши кроз иглу убачена у вену руку. Узорак се затим шаље на лабораторијску анализу, где се рачунају крвна зрнца, а остале евалуације направљене.

<О ол>
<ЛИ> Црвена крвна зрнца (Црвена крвна зрнца): Процењују се количина, величина и облик црвених крвних зрнаца;
<ЛИ> Бела крвна зрнца (леукоцити): Оцењена су количина и врсте белих крвних зрнаца;
<ЛИ> Плателети: Процењивани су количина и коагулациони капацитет крви;
<ЛИ> Хемоглобин: Оцјењује се количина хемоглобина присутног у црвеним крвним ћелијама;
<ЛИ> Хематоцрит: Проценат црвених крвних зрнаца оцењује се у односу на укупну количину крви.

<п> Поред ових параметара, крвна група такође може да обухвати и РДВ анализу, као што је раније поменуто.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> параметар
<Хх> Референтне вредности


<тди>
<Тр>
<ТД> РДВ
<ТД> 11,5% до 14,5%


<п> Важно је напоменути да се референтне вредности могу разликовати у зависности од пацијентове лабораторијске и старосне групе. Стога је неопходно да се консултујете са лекаром да исправно протумачи резултате броја крви.

<а хреф = дува <Реф> Пример библиографске референце

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>