Резервишите време и ветар

<Х1> Књига: Време и ветар

<Х2> Увод
<п> Време и ветар је књижевни рад написали познати бразилски аутор Ерицо Вериссимо. Објављено 1949. године, књига се сматра класиком националне литературе и прича причу породице Терра Цамбара преко три генерације.

<Х2> Синопсис
<п> Плот времена и ветра одвија се у Рио Гранде до Сул, који покрива период од краја осамнаестог века до раног двадесетог века. Прича је подељена на три дела: континент, портрет и архипелаг.

<Х3> Континент
<п> У првом делу књиге представљени су главним ликовима породице Терра Цамбара, као што је капетан Родриго, Бибиана, Ана Терра и Боливар. Наратива приказује стварање гауха људи и сукоба између породица цамбара и амарала.

<Х3> Портрет
<п> Други део књиге фокусира се на причу о Родриго Терра Цамбара и њеном односу са политиком и ратом. Аутор приказује Фарроупилха револуцију и политички и друштвени развој који утичу на породицу Земље Камбара.

<Х3> Архипелаг
<п> У последњем делу књиге, Ерицо Вериссимо се бави распадањем породице Терра Цамбара и трансформација Рио Гранде до Сул Сул друштва. Аутор истражује теме као што су модернизација, урбанизација и културне промене које се временом јављају.

<Х2> Релевантност и утицај
<п> Време и ветар сматра се једним од најважнијих радова у бразилској литератури. Ерицо Вериссимо користи историју породице Терра Цамбара да прикаже историју Рио Гранде до Сул и Бразила, адресирање питања као што су политика, рат, љубав, моћ и друштвене трансформације.

<Х2> Критика и мишљења
<п> Рад је добио позитивну критику и у Бразилу и иностранству. Ерицо Вериссимо ангажује писање и дубина ликова освојили су читатеље различитих генерација. Књига је такође била прилагођена биоскопу и телевизији, која се даље шири његов домет.

<Х2> Закључак
<п> Време и ветар је књига која заслужује да чита и цене сви љубавници литературе. Кроз породицу Терра Цамбара Сага, Ерицо Вериссимо превози нас у фасцинантан историјски период и чини нас да размишљамо на време, памћење и трансформацију друштва.

<ФЕАСТЕРЕД СНИППЕТ>
<ВЕРБУЛИНКС>
<Критике>
<Откривен>
<Слика>
<Људи такође питају>
<Лоцал Пацк>
<Панел знања>
<ФАК>
<Новости>
<Пакет слике>
<Видео>
<Феатуред Видео>
<Видео Цароусел>
<ТОП Сториес>
<Рецепти>
<Посао>
<Твиттер>
<Твиттер Цароусел>
<Пронађи резултате на>
<Види резултате о>
<Повезане претраге>
<Адс топ>
<Адс Боттлонд>
<Цароусел>
<Догађаји>
<Хотели пакет>
<Летови>
<Посао>
<Адресс Пацк>
<Повезани производи>
<Популарни производи>
<Куповина Огласи>