Рубис Неви Који узроци

<Х1> Рубис Неви: Шта то учини?

<п> Рубис Неви, познат и као Морган Цампбелл Сеннис или ангиоми, мали бенигни тумори који се формирају на кожи. Карактеришу их црвене или љубичасте мрље, обично равне или високо, што се може појавити било где на телу.

<Х2> Шта су Рубис Неви?

<п> Рубис Неви су бенигне васкуларне формације које се јављају због ненормалног раста крвних судова на кожи. Они су чешћи код људи старијих од 40 година и имају тенденцију да се повећавају број док старимо.

<Х3> Шта узрокује Робис Неви?

<п> Тачан узрок пљачкаша још није у потпуности схваћен. Међутим, верује се да генетски и хормонски фактори играју важну улогу у њиховом развоју. Поред тога, излагање сунцу, траума коже и хормоналне промене током трудноће могу допринети појаву ових лезија.

<п> <стронг> Фактори ризика за рубилне неви:

<О ол>
<ЛИ> Старост више од 40 година
<ЛИ> Породична историја Рубиса Неви
<ЛИ> Прекомерно излагање сунцу
<ЛИ> Хормоналне промене

<п> <спан> Рубилне неви симптоми:

<ул>
<ЛИ> Црвене или љубичасте мрље на кожи
<ЛИ> Равне или високе повреде
<ЛИ> Може се сврстати или осетљивост

<Х2> Лечење за Рубис Неви

<п> Већина Рубија Неви не захтева лечење јер су безопасни. Међутим, ако лезије узрокују естетску нелагоду или се налазе у сталним подручјима трења, попут пазуха или препоне, могуће их је уклонити кроз дерматолошке поступке, као што су електрокоагулација, криотерапија или ласер.

<Х2> Превенција Рубиса Неви

<п> Иако није могуће у потпуности спречити појаву рубина, неке мере могу помоћи у смањењу ризика:

<ул>
<ЛИ> Заштитите кожу од сунчеве светлости помоћу крема за сунчање
<ЛИ> Избегавајте трауму коже
<ЛИ> Одржавајте здраву и уравнотежену исхрану
<ЛИ> Редовно се обратите дерматологу за процену коже

<Х2> Закључак

<п> Рубис Неви су бенигни лезије које се појављују на кожи због ненормалног раста крвних судова. Иако је њен тачан узрок није познат, генетски, хормонски и еколошки фактори могу допринети њеном развоју. Већина Рубија Неви не захтева лечење, али ако узрокују естетску нелагоду или су у областима сталног трења, могуће их је уклонити кроз дерматолошке поступке. Превенција укључује одговарајућу заштиту од сунца и негу коже.

<Реф> Извор: ввв.дерматологи.цом

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>