Стабилно и версицуло пшеница

<Х1> ТХЕ ЦХАФФ и пшеница: Библијски стих који доноси учења

<п> Потпуно је и пшеница приспододна присутна у Библији, тачније у књизи Маттхева, Поглавље 13, стихови 24 до 30. У овом одломку, Исус говори причу да пренесе важну духовну лекцију.

<Х2> Присподобне паризе и пшенице

<п> Исус започиње присподобу изрека: “Краљевство небо је слично човеку који је сео добро семе у свом пољу. Али док су мушкарци спавали, његов непријатељ је дошао, заселио је пеца у средини пшенице и повукао се и повукао се” (Матеј 13: 24-25).

<п> У присподобу, Тарес представља зло, док пшеница симболизује добро. Непријатељ који се крмача пропада се идентификује као враг. Власник поља, који представља Бога, омогућава тарима да се узгајају уз пшеницу у жетву.

<п> Слуге власника поља, када схвате присуство пера, питају да ли би то требали започети. Међутим, власник их упућује да обоје да растују заједно на жетву да спречи да се пшеница случајно сруше.

<п> На крају присподоба Исус објашњава своје значење: “Баш као што се у пожару сакупља и спали у пожару, тако да ће то бити у Испуњењу овог света. Он ће послати син човека његовог анђела Окупљаће све скандале из свог краљевства из свог краљевства. А они који практикују безакоње и бациће их у осветљену пећ; бит ће плакати и брусити зубе. Тада ће праведници блистати попут сунца у краљевству свог оца. има уши да чују, слушајте! ” (Матеј 13: 40-43).

<Х3> Прилагодљиви учења

<п> Присподобне паризе и пшенице доноси неколико важних учења. Неки од њих су:

<О ол>
<ЛИ> Постојање доброг и злог коегзистирања у свету;
<ЛИ> Божје стрпљење да би се злостављало да привремено постоји;
<ЛИ> Коначна пресуда у којој ће се зло бити одвојено од добра;
<ЛИ> награда праведника у Божјој краљевству.

<п> Ове учења нас позивају да размишљамо о важности гајења добрих у нашем животу, чак и у лице недаћа и присуство зла око нас.

<Х2> Закључак

Присподобне паризе и пшенице је моћна прича која нас учи о суживоту добра и зла, стрпљења Бога и коначне пресуде. Позива нас да се у свом животу култивишемо добро и да верујемо божанској правди. Можемо ли размислити о тим учењима и применити их у нашем свакодневном животу.