Стари човек прича о увјетима Луиз Царлос

<Х1> Стари: Прича о Луиз Царлосу у престе

<Х2> Увод
<п> Луиз Царлос престе је био један од главних политичких и војних лидера Бразила у двадесетом веку. Познат је као “О велхо”, престе имали су путању обележени борбама, прогоном и револуционарним идеалима. На овом блогу ћемо истражити живот и заоставштину овог важног карактера у историји бразилске.

<Х2> Иоутх за престере Луиз Царлос
<п> Рођен 3. јануара 1898. године у Порто Алегреју, увјети Луиз Царлос имао је детињство и омладине обележено утицајем оца, војне предстере Антонио Царлос и учешћем у федералистичкој револуцији. У 16, придружио се војном школи Реаланго у Рио де Жанеиру, где је почео да се бави политичким и друштвеним покретима.

<Х3> Комунистичка милитантност
<п> Почетком 1920-их, Луиз Царлос престели су приступили кретању удела и придржавали комунистичке идеје. 1924. године водио је колону у престе, револуционарни марш који је покривао више од 25.000 километара широм Бразила, за разлику од владе Артур Бернардеса. Ова акција је обележила почетак своје борбе за социјалну и политичку трансформацију земље.

<Х2> Период у затвору
<п> 1936. године, Луиз Царлос престе ухапшени су током комунистичке намере, покушај државног удара коју је водила Бразилска комунистичка партија. У затвору је провео скоро десет година, где је написао познати документ “Манифест де Агосто”, који је постао једна од главних референци комунизма у Бразилу.

<Х2> Изгнанство и повратак у Бразил
<П> Након пуштања из затвора, Луиз Царлос престе је живео у прогнаници у неколико земаља, као што је Совјетски Савез и Француска. Током овог периода имао је контакт са важним комунистичким лидерима и учествовао на левој интернационалним покретима. 1979. године, са политичком амнестијом, вратио се у Бразил и постао активна фигура у националној политици.

<Х2> Наслеђе Луиз Царлос углед
<п> Луиз Царлос престеје је оставио важну заоставштину за историју Бразила. Његова неуморна борба за права радника, његова одбрана комунизма и његово учешће у револуционарним покретима учинила му је амблематична фигура. Чак и након његове смрти 7. марта 1990. године, његово име се и даље памти и проучава као један од великих политичких лидера земље.

<Х2> Закључак
<п> Прича о убод Луиз Царлос, позната као “старе”, пуна је изванредних тренутака и изазова суочена за њихове идеологије. Његова путања као политички и војни лидер оставила је важну заоставштину Бразила, што је примјер храбрости и одлучности. Битно је знати и разумети причу о овом карактеру како би се боље разумео политички и социјални контекст земље.