Суво грло шта треба да предузме

<Х1> Суво грло: Шта треба предузети да бисте ублажили симптоме?

<п> који никада није имао осећај сувог грла? Ова нелагодност може проузроковати неколико фактора, као што су суво време, прекомерна употреба гласа, алергије, између осталих. Али да ли сте знали да постоје неке мере које могу помоћи у ублажавању ове нелагодности?

<Х2> 1. Влажење

<П> Пијење пуно воде је пресудно за одржавање хидрираног грла. Поред тога, можете се одлучити за вруће чајеве, попут камилице или ђумбира, који имају умирујуће својства и могу помоћи у ослобађању иритације.

<Х2> 2 Гарнинг са сланом водом

<п> Гарнинг са топлом водом и соли могу помоћи у ослобађању сувог грла. Само растворите пола кашике соли у чашу топле воде и дешава се неколико секунди, неколико пута дневно.

<Х2> 3. Пелете и спрејеви за грло

<п> Постоји неколико опција за таблете за грло и спрејеве који могу помоћи у ослобађању иритације и сувоће. Потражите производе који садрже материје као што су ментол, еукалиптус или прополис.

<Х2> 4. АИР ХУМИДИЕР

<п> Ако је окружење које живите или радили веома суво, улагање у ваздух ваздуха може бити добра опција. Помаже у одржавању ваздушне влаге и, према томе, хидратације грла.

<Х2> 5 Избегавајте иританте

<П> Избегавајте потрошњу веома вруће хране и пића, као и веома зачињене или киселе хране, јер могу даље иритирати суво грло. Такође, избегавајте пушење и останите у димним окружењима.

<Х3> Закључак

<п> Суво грло може бити сметња, али пратећи ове једноставне савете, могуће је ублажити симптоме и побољшати осећај благостања. Запамтите да ако симптоми истрају више од недељу дана или их прате и други симптоми, важно је потражити лекарске савете.