Терминал за стварну историју

<Х1> Терминал: Стварна прича о превазилажењу

<П> Јесте ли икада гледали филм “Тхе Терминал”? Ако је то случај, вероватно је био одушевљен причом о Виктору Наворскику, који је играо Том Ханкс. Али да ли сте знали да се ова прича заснива на стварним чињеницама?

<Х2> Прича иза филма

<п> Терминал је инспирисан животом Мехрана Каримија Несери, ирански који је живео на аеродрому Цхарлес де Гаулле у Паризу скоро две деценије. Носери је стигао на аеродром 1988. године, али је украо своје документе и није могао да напусти то место.

<П> попут Виктора Наворски, Носсери је живео на терминалу, преживело се уз помоћ запослених и путника солидарности. Његова прича ухватила је пажњу медија и постала симбол отпорности и одлучности.

<Х3> Адаптација за биоскоп

<п> 2004. године, директор Стевен Спиелберг одлучио је да у филму постане Нассеријева прича. Том Ханкс је изабран да свира главни јунак, а резултат је био критични и кутијски погодак.

<п> Филм приказује путовање Виктора Наворски, измишљени грађанин измишљене Кракозије, који је заробљен на аеродрому ЈФК у Њујорку након што његова земља улази у рат. Није могуће ући у Сједињене Државе или се вратити кући, Наморски мора да нађе начин да преживи на терминалу.

<стронг> Радиоциознисти о филму

<О ол>
<ЛИ> Терминал је снимљен на скупу изграђеном посебно за филм који је репродуковао аеродромски терминал.
<ЛИ> Директор Стевен Спиелберг и глумац Том Ханкс већ су радили заједно у другим успешним филмовима, као што су “војник Риск Риан” и “причвршћују ме ако је у стању да”.
<ЛИ> Филм је примио позитивну критику због свог хуманитарног приступа и за приказивање солидарности између људи.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<х> Лик
<Хх> Аеродром
<х> Глумац / глумица


<тди>
<Тр>
<ТД> Виктор Наворски
<ТД> Аеродром ЈФК
<ТД> Том Ханкс

<Тр>
<ТД> Амелиа Варрен
<ТД> Аеродром ЈФК
<ТД> Цатхерине Зета-Јонес

<Тр>
<ТД> Франк Дикон
<ТД> Аеродром ЈФК
<ТД> Станлеи Туцци


<п> Терминал је узбудљив филм који нас одражава на људску отпорност и важност солидарности. Ако га још нисте гледали, вреди провјерити ову стварну причу о превазилажењу.

<а хреф = дува