упаљено кољено шта да радим

<Х1> Инфламавани кољено: Шта да радим?

<П> Имати упаљено кољено може бити изузетно непријатно и ограничавајући. Упала може проузроковати неколико фактора, попут повреда, артритиса, тендонитиса, између осталих. У овом блогу ћемо се бавити неким мерама које можете преузети да бисте ублажили упалу и промовисали опоравак од колена.

<Х2> 1. Одмор и избегавајте активности удара

<п> Када се колено упали, важно је потребно да се опорави време. Избегавајте активности које имају утицај, као што су трчање, скакање или играње контактних спортова. Одморите се што је више могуће и избегавати превелику тежину на погођене колена.

<Х2> 2 Нанесите ледене компресе

<п> ИЦЕ је одличан савезник у борби против упале. Нанесите ледени компресе у упаљено кољено око 15 до 20 минута неколико пута дневно. Ово ће помоћи смањењу отеклина и ублажити бол.

<Х2> 3. Да ли вежбе за јачање

<п> Након периода одмора важно је ојачати мишиће око колена да би се избегле будуће повреде и упале. Посаветујте се са физикалним терапеутом да бисте примили смернице о одређеним вежбама за ваш случај.

<Х2> 4. Користите противупалне лекове

<п> У неким случајевима лекар може прописати противупалне лекове да би се ублажила упала и бол. Увек следите медицинске смернице и не само -Мадедицирајте.

<Х2> 5 Посаветујте се са специјалистем

<п> Ако упала трајања више од неколико дана или ако имате потешкоће у обављању свакодневних активности, важно је да се консултујете са лекаром ортопедског специјалисте. То може детаљније проценити ваш случај и навести најприкладнији третман.

<Х3> Закључак

<П> Имати упаљено кољено може бити прилично непријатно, али пратећи горе поменуте мере, могуће је ублажити упалу и промовисати опоравак. Увек запамтите да се консултујете са здравственим стручњаком да бисте добили посебне смернице за ваш случај.