Уринарна инфекција у трудноћи штети беби

<Х1> Уринарна инфекција у трудноћи: Како можете наштетити беби?

<п> Трудноћа је посебан тренутак у животу жене, али је и период када тело пролази кроз различите промене и подложнији је неким здравственим условима, као што су инфекција мокраћних путева. У овом чланку, разговарајмо о томе како инфекција мокраћног путева у трудноћи може наштетити беби и која су потребна нега спречавања и третмана овог стања.

<Х2> Шта је инфекција мокраћних путева?

<п> Уринска инфекција је стање узроковано присуством бактерија у мокраћном тракту. Током трудноће, хормоналне промене и повећане количине крви у бубрезима могу олакшати пролиферацију ових бактерија, повећавајући ризик од инфекције.

Како мокраћна урођена инфекција може наштетити беби?

<п> Уринарна инфекција у трудноћи може донети неке ризике за бебу, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Превремена испорука: Нереатована инфекција мокраћних путева може довести до превременог рођења, повећавајући шансе за компликације за бебу;
<ЛИ> Ниска тежина рођења: Уринарна инфекција може утицати на развој бебе, што је довело до рођења са малим тежином;
<ЛИ> Инфекција у амнионској течности: у тешким случајевима инфекција мокраћне путеве може се проширити на амнионску течност, стављајући бебу у ризик од инфекције;
<ЛИ> Конгениталне малформације: Иако РАРЕР, инфекција мокраћних путева током трудноће такође може повећати ризик од урођених малформација у беби.

<Х2> Превенција и лечење инфекције мокраћних путева у трудноћи

<П> Да бисте спречили инфекцију мокраћних путева у трудноћи, важно је усвојити неке мере, као што су:

<ул>
<ЛИ> Пијте пуно воде да бисте одржали хидратацију и подстаћи елиминацију бактерија;
<ли> Потпуно испразните бешику приликом мокрења;
<ЛИ> Избегавајте да дуго држите урин;
<ЛИ> Одржавајте добру интимну хигијену;
<ЛИ> Уринирајте пре и после секса.

Међутим, чак и уз све неге може доћи до инфекције мокраћних путева. У тим је случајевима од суштинског значаја за тражење одговарајућег третмана, који обично укључује употребу сигурних антибиотика за трудноћу. Важно је да следите све медицинске смернице и не прекидате поступање пре препорученог времена.

<Х3> Закључак

<п> Уринарна инфекција у трудноћи може донети ризике за бебу, али уз правилну негу могуће је спречити и третирати ово стање. Од суштинског је значаја да се одржи добру интимну хигијену, пијте пуно воде и тражите одговарајуће лечење ако се догоди инфекција. Увек се обратите свом лекару за посебне смернице за свој случај.