у реду од 104 реафова који је

<Х1> Шта је новчана казна 104?

<п> Казна од 104 Реаис је финансијска казна коју је наметнута надлежни транзитни орган или регулаторно тело за кршење у саобраћају или другим областима. Ове новчане казне се примењују када појединац почини одређену прекршају, као што је пребрза, неправилни паркинг, непоштовање саобраћајних закона, између осталог.

<Х2> Како се примењују новчане казне?

<п> Казне се примењују у саобраћајни агенси или путем електронских система као што су камере радара и праћења. Када се возило ухвате почињењем кршења, власник добија обавештење о процени, информисање прекршености почињено, износ новчане казне и рокове за подношење одбране или уплате.

<Х3> Шта се догађа ако не платим у реду?

<п> Ако не плаћате новчану казну у утврђеном року, можда ћете имати своје име уписано у активном дугу, што може резултирати ограничењима за финансирање, зајмове и чак и да обнову возачку дозволу. Поред тога, количина новчане казне може се повећати каматама и монетарном корекцијом.

<стронг> Како се претворити у казну?

<п> Ако верујете да је у реду примењено неправедно или да је дошло до заблуде, можете представити претходну одбрану или прибегавање казном. Због тога је потребно следити поступке које је утврдила Агенција за надлежност и представљају аргументе и доказе који доказују њену невиност или неправилност у примени фино.

<Спан> Које су последице акумулирања новчаних казни?

<п> Акумулирање новчаних казни може имати неколико негативних последица. Поред повећања износа који треба платити, акумулација бодова у возачкој дозволи може довести до суспензије права на вожњу. Поред тога, неке озбиљне прекршаје могу резултирати нападом возила, па чак и хапшења возача.

<О ол>
<ЛИ> Пример новчаних казни са различитим вредностима:
<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Прекршај
<Хх> Фина вредност


<тди>
<Тр>
<ТД> Убрзање
<ТД> Р $ 195,23

<Тр>
<ТД> Нередовни паркинг
<ТД> Р $ 88,38

<Тр>
<ТД> Вожња разговарајући са телефоном
<ТД> Р $ 293,47



<ЛИ> Како избећи саобраћајне новчане казне?
<п> Да бисте избегли казне у саобраћају, важно је да следите саобраћајне законе и прописе, поштовање ограничења брзине, а не паркирање у забрањеним местима, користите сигурносни појас, а не на уређај, а не под утицајем алкохола или лекова, између осталих мера безбедности. Поред тога, неопходно је бити свјестан сигнала и саобраћајних знакова.
<ЛИ> Које су најчешће врсте новчаних казни?
<п> Неке од најчешћих врста новчаних казни укључују пребрзу, неправилни паркинг, аванса, забрањену локацију, недостатак сигурносног појаса, у вожњи са покретним системом, између осталог.

<а хреф = "хттп: //ввв.екампле.цом "> Сазнајте више о казни у саобраћају

<Реф> Извор: Национално одељење за саобраћај (Денатран)