ФАТИМА-ова рука шта ради

<Х1> ФАТИМА-ова рука: Шта то значи?

<п> ФАТИМА-ова рука, позната и као Хамса, симбол је врло присутан у разним културама и религијама широм света. Његово значење варира у зависности од традиције, али је генерално повезан са заштитом од зле око и негативна енергија.

<Х2> Порекло и историја

<п> Поријекло ФАТИМА-ове руке датира да потиче назад на хиљаде година, који се налазе у различитим древним цивилизацијама, попут Фенигије, Бабилона и Асирије. Међутим, то је у исламској култури коју добија највише умјетника, повезује се са ћерком пророка Мухаммада, Фатима Захра.

<п> Верује се да је рука Фатиме моћна амулет, способан да пређе зли око и доношење среће и заштите. Представља се отвореном руком, са пет стилизованих прстију, а палац и пинки су краћи од осталих.

<Х2> Значење и симболисти

<п> Значење Фатимове руке може се разликовати у зависности од културе и уверења сваке особе. У исламу, на пример, познат је као “Кхамса”, што значи “пет” на арапском језику, што представља пет стубова ислама.

<п> Поред тога, ФАТИМА-ова рука је такође повезана са заштитом од злих ока и зависти. Сматра се да је у стању да преусмерава негативне енергије и доноси срећу и просперитет онима који га имају.

<Х3> Употреба ФАТИМА-ове руке

<п> ФАТИМА-ова рука може се наћи у различитим облицима и материјалима, као што су привесци, наруквице, тетоваже и чак украсни предмети. Многи људи га користе као симбол заштите и као начин изражавања њихове вере и уверења.

<п> Важно је напоменути да је, без обзира на веровање или религију, Фатима је рука симбол који носи посебно значење многим људима. Представља потрагу за заштитом и хармонијом, осим што је сталан подсетник о важности бриге о једни у другима.

<О ол>
<ЛИ> Порекло и историја
<ЛИ> Значења и симбола
<ЛИ> Користите ФАТИМА-ове руке

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Порекло и историја
<Хх> значења и симболима
<Хх> Користите Фатимову руку


<тди>
<Тр>
<ТД> ФАТИМА-ова рука се враћа древним цивилизацијама
<ТД> Заштита од злог ока и зависти
<ТД> Може се користити као привезак, наруквица, тетоважа итд.

<Тр>
<ТД> Оглас у исламској култури
<ТД> Представништво пет стубова ислама
<ТД> Израз вере и веровања


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<ФЕАСТЕРЕД СНИППЕТ>
<ВЕРБУЛИНКС>
<Критике>
<Откривен>
<Слика>
<Људи такође питају>
<Лоцал Пацк>
<Панел знања>
<ФАК>
<Новости>
<Пакет слике>
<Видео>
<Феатуред Видео>
<Видео Цароусел>
<ТОП Сториес>
<Рецепти>
<Посао>
<Твиттер>
<Твиттер Цароусел>
<Пронађи резултате на>
<Види резултате о>
<Повезане претраге>
<Адс топ>
<Адс Боттлонд>
<Цароусел>
<Догађаји>
<Хотели пакет>
<Летови>
<Посао>
<Адресс Пацк>
<Повезани производи>
<Популарни производи>
<Куповина Огласи>