ФГТС интересовање за касно иде према запосленом

<Х1> Интерес за доспјелих фгтс иде у запосленог

<п> Када послодавац не положи гарантни финансијски фонд за сервисно време (ФГТС) у успостављеном року, примењују се корекција камате и монетарне корекције на доспјели износ. Ове каматне стопе израчунавају се на основу референтне стопе (ТР) и могу бити прилично значајне током времена.

<Х2> Шта су ФГТС интересовање за одлагање?

<п> Интерес за доспјелих фгтс наплаћује се када послодавац не донесе месечни депозит ФГТ-а на рачуну радника до 7. у месецу који следи у месецу. Ове каматне стопе израчунавају се од дана када је депозит требало да буде донесен до датума који се ефикасно изводи.

<п> Поред интереса, монетарна корекција се такође односи на доспјелу вредност. Ова корекција се израчунава на основу ТР-а, што је стопа коју је основала Централна банка Бразила.

<Х3> Како су ФГТС интересовање за касно? израчунато

<п> Камате касних фгтс израчунавају се на основу референтне стопе (ТР) и 3% годишње каматне стопе. Формула за прорачун је следећа:

<п> Интерес = Вредност досплуе к (тр + 3%) к (број дана у кашњењу / 365)

<п> Важно је напоменути да се камате израчунавају свакодневно, тј. Сваки дан одлагања додаје се вредност пропорционална за камате.

<стронг> Пример:

<п> Претпоставимо да је послодавац престао да садржи ФГТ-ове запослене у износу од 1.000,00 УСД. Депозит је требало да буде донесен 7. јануара, али је одржан само 15. фебруара, односно 39 дана касни.

<П> Употреба поменуте формуле раније, имамо:

<П> Интерес = Р $ 1,000.00 к (тр + 3%) к (39/365)

<п> С обзиром на ТР од 0,5% месечно, имамо:

<П> Интерес = Р $ 1,000.00 к (0,5% + 3%) к (39/365)

<П> Интерес = Р $ 1,000,00 к 3,5% к 0,107

<П> Интерес = Р $ 3,67

<П> Стога би у овом примеру интересовање доспелих фнгтс био 3,67 долара.

<Х2> Да ли је запослени који има право на касне у касне ФГТС?

<п> Да, запослени има право на интересовање на касне фгтс. Ови интереси је облик накнаде за кашњење у депоновању ФГТ-а, осигуравајући да радник није финансијски оштећен.

<п> Важно је напоменути да је послодавац одговоран за доношење депоновања ФГТ-а на рачуну радника и било какво одлагање или недостатак депозита може довести до правних пенала.

<п> Ако послодавац не доноси депоновање ФГТС на време, запослени може поднети тужбу за раду да гарантује његова права и добије доспјели износ, укључујући камате и монетарну корекцију.

<Х2> Закључак

<п> Интерес за доспјело ФГТС је облик накнаде радника када послодавац не положи ФГТС у успостављеном року. Ови интереси се израчунавају на основу референтне стопе (ТР) и каматне стопе од 3% годишње. Важно је да запослени буде свестан својих права и, ако идентификује кашњење или недостатак депозита, тражи правна средства да се осигура примање доспјелих износа.