Хакирао је Инстаграм мог пријатеља

<Х1> Хакирао је Инстаграм мог пријатеља

<п> Недавно је мој пријатељ прошао кроз врло непријатну ситуацију: његов Инстаграм је хакиран. Нажалост, ова врста инцидента постала је све чешће ових дана, а важно је бити спреман да се бавиш овом ситуацијом што је најбоље могуће.

<Х2> Шта да радите када је Инстаграм хакиран?

<п> Када схватимо да је наш Инстаграм налог хакован, од суштинског је значаја да се брзо понаша да смањи штету и опорави контролу над нашим рачуном. Ево неких мера које се могу предузети:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Промените лозинку: Прво што треба да урадите је да промените лозинку компромитованог рачуна. Проверите да ли одаберете снажну и јединствену лозинку која није лако погодити.
<ЛИ> <стронг> Подаци о чеку налога: Проверите да ли хакер није променио информације као што су е-маил за опоравак и телефонски број повезан са налогом. Ако су промењени, одмах ажурирајте ове информације.
<ЛИ> <стронг> Поткровите приступ треће стране Приступ апликацији: Проверите које апликације имају приступ вашем инстаграм рачуну и опозвати приступ било које сумњиве апликације.
<ЛИ> <стронг> Пријави инцидент за Инстаграм: Контактирајте Инстаграм подршку и пријавите шта се догодило. Они ће моћи да пруже додатне смернице и помогну у вези са опоравком налога.

Како спречити хаковање Инстаграма?

<П> Спречавање је увек боље од лека. Ево неколико савета за спречавање хаковања вашег Инстаграма:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Користите снажну лозинку: Избегавајте очигледно и лако погодити лозинке. Користите комбинацију великих и малих слова, бројева и посебних знакова.
<ЛИ> <стронг> Активирај два фактора Аутентификација: Ова додатна мера безбедности захтева да пружите чек код након лозинке приликом пријаве на ваш налог.
<ЛИ> <стронг> Будите опрезни са сумњивим везама: Избегавајте да кликом на сумњиве везе које су послали странци или пхисхинг поруке.
<ЛИ> <стронг> Држите свој уређај сеф: Проверите да ли ажурирање и апликације ажурирају јер ажурирања обично укључују исправке безбедности.

<Х2> Опоравак хаковног рачуна

<П> Опоравак хаковног рачуна може бити дуготрајан процес, али не одустајте. Слиједите смернице које пружају Инстаграм подршка и пружите све информације које су вам потребне да бисте доказали да сте легитимни власник налога.

<п> Запамтите да је важно научити из овог искуства и предузети мере да спречите да се то догоди у будућности. Останите будни и заштитите своје рачуне на друштвеним мрежама.

<п> Надам се да су вам ова информација била корисна за вас. Поделите овај блог са пријатељима како би се такође могли припремити ако се суоче са сличном ситуацијом.