Харп химна Тхе Блинд оф Јерицхо

<х1> Харп химна: Слепи Јерицхо

<Х2> Увод
<п> Цхристиан Харп је добро-похвала химна која се користи и користи у евангеличким црквама. Једна од најпопуларнијих химних овако је “Тхе Блицк оф Јерицхо”. У овом блогу ћемо истражити причу иза ове химне и његове важности за хришћане.

<Х2> Прича иза химне
<п> Стана “Тхе Блинд оф Јерицхо” је написала Фанни Цросби, познати песник и композитор деветнаесто-центизних хришћанских химница. Фанни Цросби је био слеп од детињства, али то је није спречило да постане један од највећих утицаја на свету музике.
<п> Инспирација за химну дошла је са библијског рачуна слепог човека по имену Бартимаеус, која је живела у Јерицхоу. Бартимаеус је чуо за Исуса и плакао за милост, виче, “Исусе, Давидов син, смило ми се!” Исус је чуо свој плач и излечио га, враћајући своју визију.

<Х2> Порука химне
<п> Химна “Слепи Јерицхо” преноси поруку вере, наде и поверења у Бога. Кроз причу о Бартимаеусу, Фанни Цросби нас подсећа да чак и у најтежим ситуацијама можемо да плачемо Исусу и верујемо да ће нас чути и помоћи нам и помоћи нам.
<П> Збор химне каже:
<стронг> “Ох! Исусе, чуј моју молбу,
Дај ми визију, ох! Спаситељ!
Желим да видим светлост вашег опроштења,
И спасење мог Господара. “

<Х2> Утицај и популарност
<п> ХИМН “Слепери из Јерицхо-а” је певала и цени хришћани широм света. Ваша порука вере и наде одјекује у срцима оних који се суочавају са изазовима и потешкоћама у свом животу.
<п> Поред тога, очаравајућа мелодија и надахњујуће текстове направили су ову химну омиљеном у црквама и обожавању похвале.

<Х2> Закључак
<п> Химна “Јерихони слепи” је снажан израз вере и поверења у Бога. Кроз историју Бартимаеуса се сећамо да чак и у најтежим ситуацијама можемо тражити Исуса и поверења у његову милост и моћ да нам помогну.
<П> Нека ова химна и даље инспирише и ојача веру оних који га певају, подсећају нас да је Бог увек спреман да нас чује и помогне у нашим потребама.