Хепатитис б реагенс шта да ради

<Х1> Хепатитис Б: Шта да радите када је резултат реагенс?

<п> Хепатитис Б је вирусна болест која утиче на јетру и може се пренијети контактом са крвљу, телесним течностима или незаштићеним сексом. Када је резултат теста за хепатитис Б реагенс, то значи да је особа заражена вирусом.

<Х2> Разумевање хепатитиса Б

<п> Хепатитис Б је узрокован вирусом ХБВ-а и може варирати од акутне инфекције која траје неколико недеља до хроничне инфекције која може да траје цео живот. Симптоми хепатитиса Б укључују умор, мучнину, жутицу (жућкасте коже и очи), болове у мишићима и зглобовима, између осталог.

<Х3> Шта да радите када је резултат реагенс?

<П> Ако је резултат хепатитиса Б испит реагује, важно је одмах потражити лекарску помоћ. Лекар ће процијенити клиничко стање пацијента и затражити додатне прегледе за потврђивање дијагнозе и одредити фазу болести.

<п> <стронг> Лечење хепатитиса Б

<п> Третман хепатитиса Б може се разликовати у зависности од фазе болести и тежине симптома. У случајевима акутне инфекције, могу се препоручити правилна хидратација и лекови за ослобађање симптома. У случајевима хроничне инфекције, лекар може прописати антивирусне лекове за контролу репликације вируса и смањити ризик од компликација.

<п> <спан> превенција хепатитиса Б

<п> Најбољи начин за спречавање хепатитиса Б је кроз вакцинацију. Вакцина против хепатитиса Б доступна је у јавној здравственој мрежи и препоручује се за све људе, посебно оне који имају већи ризик од излагања вирусу, као што су здравствени радници, људи са вишеструким сексуалним партнерима и убризгавањем корисника дроге и убризгавање корисника дроге. П>

<О ол>
<ЛИ> Поред вакцинације, друге мере превенције укључују:
<ЛИ> Користите кондом у свим сексуалним односима;
<ли> Избегавајте дељење оштрих предмета као што су игле и бријање;
<ЛИ> Извршите редовне прегледе на рано откривање инфекције;
<ЛИ> Избегавајте прекомерну потрошњу алкохола јер може погоршати болест.

<Х2> Закључак

<п> Хепатитис Б је озбиљна болест, али може се спречити и третирати. По пријему резултата реагенса за хепатитис Б, неопходно је потражити лекарску помоћ да започне правилно лечење и усвајају мере превенције да би се избегло пренос вируса. Вакцинација је главни облик превенције и требало би да обављају сви људи, посебно они са већим ризиком од излагања.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.сауде.гов.бр/сауде-де-а-з/Хепатите-б Већ> Министарство здравља-хепатитис Б
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.вхо.инт/невс-роом/фацт-схеетс/детаил/Хепатитис-б "> Светска здравствена организација-хепатитис Б

<Реф> Слика: хепатитеб.јпг