хетероидентификација што значи

<Х1> Херероидентификација: Шта то значи?

<п> Хетероидентификација је израз који се користи за упућивање на процес идентификације особе на основу спољних карактеристика као што су раса, боја коже, етничка припадност, између осталих физичких аспеката. Овај поступак се користи у различитим контекстима, као што су, као што су, на пример, расној политици квота.

<Х2> Зашто су хетерохидицтни важни?

<п> Хетероидентификација је важна јер настоји да се бори против дискриминације и промовисати једнаке могућности. Када разматрају спољне карактеристике у идентификацији неког, могуће је осигурати да историјски маргинализоване групе имају приступ корист и приликама које су у прошлости одбијене.

<Х3> Како ради хетерохидицт?

<п> Хетерохидикт може се разликовати у зависности од контекста на који се примењује. На пример, у расним политичким политикама, на пример, комисија за оцењивање може бити одговорна за анализу физичких карактеристика кандидата да би утврдили да ли одговарају утврђеним критеријумима.

<п> Важно је нагласити да се хетероидентификација не заснива искључиво на физичким карактеристикама, већ узима и у обзир само-рачунацију појединца. Односно, особа има право да се идентификује као припадност одређеној расној или етничкој групи.

<стронг> Предности хетероидентификације

<О ол>
<ЛИ> Промоција једнаких могућности;
<ЛИ> Борба за дискриминацију;
<ЛИ> Историјски поправак;
<ЛИ> Разноликост и укључивање.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Конкрети за апликацију Хетерохидентифицатион
<Хх> Примери


<тди>
<Тр>
<ТД> Расна квота политике
<ТД> Универзитети који резервишу слободна радна места за црне ученике

<Тр>
<ТД> Програми социјалне укључености
<ТД> Предности за традиционалне заједнице

<Тр>
<ТД> Историјске мере поправке
<ТД> Омиљене жртве расне дискриминације


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>