Хидрохлоротиазид је исти као хлор

<Х1> Хидрохлоротиазид је исти као хлорана?

<п> Хидрохлоротиазид и хлорова су два различита лека, иако се обоје користе за лечење услова везаних за крвни притисак и задржавање течности.

<Х2> Хидрохлоротиазид

<п> Хидрохлоротиазид је тиазидски диуретик, односно лек који делује повећањем производње урина, што помаже у смањењу крвног притиска и елиминисати вишак течности из тела. Често се прописује за лечење артеријске хипертензије, едема (отеклина) и конгестивно затајење срца.

<п> Овај лек делује инхибирајући натријум и аплопцију воде у бубрежним тубулама, промовисање елиминације ових супстанци кроз урин. Поред тога, хидрохлоротиазид такође може повећати излучивање калијума, што може довести до хипокалемије у неким случајевима.

<Х2> Цхлорана

<п> Цхлорана, заузврат је лек који садржи хидрохлоротиазид у свом саставу, заједно са активним хлоридом састојака. Попут хидрохлоротиазида, хлорова је такође диуретик који се користи у лечењу хипертензије и едема.

<п> Цхлорана делује слично као хидрохлоротиазид, инхибирајући натријум и реапсорпцију воде у бубрезима. Међутим, хлорана има дуже радње, што значи да ће можда бити потребна једина дневна доза да бисте добили жељени ефекат.

<Х3> Разлике између хидрохлоротиазида и хлороне

<п> Иако хидрохлоротиазид и хлорона имају слична својства и користе се за лечење сличних услова, постоје неке разлике између два лека.

Једна од главних разлика је доза. Док се хидрохлоротиазид може наћи у различитим дозама, хлорова се обично продаје у једној дози, која комбинује хидрохлоротиазид са хлоридом.

<п> Поред тога, хлорова може имати дужи радњу од хидрохлоротиазида, што може бити корисно за неке људе који више воле да узимају само једну дневну дозу лека.

<п> Важно је нагласити да би се и хидрохлоротиазид и хлорона требало користити само под рецептом, јер сваки пацијент може имати специфичне потребе и појединачне реакције на лекове.

<О ол>
<ли> хттпс: //ввв.екампле.цом/хидроцхлоротиазида
<ЛИ> хттпс: //ввв.екампле.цом/цлорана

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> Име аутора, “Наслов чланка”, име магазина, датум објављивања.
<ЛИ> Име аутора, “Наслов чланка”, име магазина, датум објављивања.

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом/хидроцхлоротиазиде" ширина = "100%" висина = "500пк">