Ходометро оно што је

<Х1> Шта је милометар?

<п> Одометар је уређај присутан у моторним возилима која има функцију за мерење удаљености коју је прешао возило. Користи се за снимање укупне километраже возила, омогућавајући власнику да буде свестан колико је аутомобил већ коришћен.

<Х2> Како функционише оддометар?

<п> Бројметар је састављен од постављеног зупчаника који покреће кретање точкова возила. Сваки пут када се точак заврши један круг, зупчаника од мемометара се активирају и бележе одређену пређену удаљеност.

<п> Ови зупчаници су повезани са бирањем који приказује километражу коју је превозно возило возило. Опћенито, бројач километара се налази на инструмент табли на возилу, близу брзинометра.

<Х3> Значај ходометра

<п> Одометар је важан алат за власнике возила јер им омогућава да буду свесни укупног километра аутомобила. Ово је корисно у више сврха, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Процена вредности возила: километража је један од фактора који се разматра приликом утврђивања вредности половних возила. Нижа километража, то је већа вредност препродаје.
<ЛИ> Превентивно одржавање: километража се такође користи као референца за превентивно одржавање. Одређени делови и компоненте возила имају процењени век током пређених у километрима, а километража је забиљежена на мракском мјесту да се утврди када се ово одржавање треба извршити.
<ЛИ> Контрола хабања: Километража забиљежена у мемометра такође омогућава да се власник с временом буде свестан трошења возила. Ово може помоћи у препознавању проблема и предузети кораке да не би дошло до додатне штете.

<п> Укратко, милометар је важан уређај за власнике возила, јер омогућава контролу пређене километраже и помаже у различитим питањима која се односе на употребу и одржавање возила.

<ФЕАСТЕРЕД СНИППЕТ>
<ВЕРБУЛИНКС>
<Критике>
<Откривен>
<Слика>
<Људи такође питају>
<Лоцал Пацк>
<Панел знања>
<ФАК>
<Новости>
<Пакет слике>
<Видео>
<Феатуред Видео>
<Видео Цароусел>
<ТОП Сториес>
<Рецепти>
<Посао>
<Твиттер>
<Твиттер Цароусел>
<Пронађи резултате на>
<Види резултате о>
<Повезане претраге>
<Адс топ>
<Адс Боттлонд>
<Цароусел>
<Догађаји>
<Хотели пакет>
<Летови>
<Посао>
<Адресс Пацк>
<Повезани производи>
<Популарни производи>
<Куповина Огласи>