Храм Соломона и даље постоји

<Х1> Храм Соломона: историјски прекретница која и даље постоји

<п> Саломон храм је једно од најугласнијих места у древној историји и остаје референца на овај дан. Изградила је хиљаде година, овај свети храм је сведочанство величине и архитектонске способности времена.

<Х2> Прича иза храма Соломона

<п> Храм САЛОМОН-а је саграђен у Јерусалиму, престоница древног краљевства Израела током владавине краља Соломона, око десетог века пре нове ере. Према Библији, Саломон је био познат по својој мудрости и богатству Изградите храм за куцање ковчега савез и служити као место обожавања Бога.

<п> Храм је саграђен са племенитим материјалима, попут кедра до Либана и нашег, и трајало је око седам година. Његова импресивна архитектура и замршени детаљи су то учинили једном од најлепших зграда времена.

<Х3> Уништавање и реконструкција храма

Нажалост, храм Соломона уништили су Бабилонци у 586. године пре нове ере током освајања Јерусалим-а. Међутим, након бабилонског прогнаника, храм је обновио Јевреји који су се вратили у град.

<п> Друга верзија Храма Соломона, позната као други храм, саграђена је на истом месту и трајала је све док Римљани нису уништили на АД 70. години, током првог јудео-римског рата.

<стронг> Тренутно постојање храма Соломона

<п> Иако оригинални Саломонов храм више не постоји, место где је изграђено остаје свето место за јудаизам. Тренутно се носач храма убацио је Ал-Акса џамију и Роцха самит, два важна места богослужја муслимана.

<п> Поред тога, постоји савремени религијски покрет који се зове “Храм Соломона” који настоји да обновите оригинални храм у Јерусалиму. Међутим, овај пројекат је веома контроверзан и суочен је са многим политичким и верским потешкоћама.

<О ол>
<ЛИ> Радиоциознисти о храму Соломона:
<ЛИ> Саломон храм се сматрало духовним и политичким центром Краљевине Израела.
<ЛИ> Његова унутрашњост је украшена скулптурама керубина, ступаца и других симболичких елемената.
<ЛИ> Саломонов храм био је ходочашће за Јевреје током верских свечаности.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Саломонов храм
<хх> Други храм


<тди>
<Тр>
<ТД> Изграђен у десетом веку пре нове ере.
<ТД> Изграђена након бабилонског прогнаника

<Тр>
<ТД> Уништавање Бабилонинаца у 586 пре нове ере
<ТД> Уништавање Римљана на 70 АД

<Тр>
<ТД> Сакрата локација за јудаизам
<ТД> Сакрата локација за јудаизам


<п> Укратко, Саломонов храм је био историјски прекретница која се још увек памти и убацује до данас. Иако више нема физички, његова културна и религиозна значај и даље утиче на данашње друштво.

<Реф> Извор: хттпс: //екемпло.цом

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>