Х и П логотип

<Х1> Како су Х & М и П & Г лого постали тако иконични?
<п> Логос је суштински део идентитета бренда. Они заступају компанију и његове вредности на визуелно атрактиван начин. Два примера иконичких логотипа су оне Х & М и П & Г. У овом чланку ћемо истражити како су ови логотипи постали толико препознати и оно што представљају.

<Х2> Логотип Х & М
Х & М лого је једноставан и елегантан. Састоји се од слова “Х” и “М” у црном, са малим црвеним квадратом у горњем десном углу “Х”. Овај лого је створен 1974. године од стране шведског дизајнера Бо Линнеманна и користи се од тада.
<п> Х & М лого представља приступачан и модеран начин. Слово “Х” представља реч “Хеннес”, што значи “њено” у шведском, а слово “м” представља реч “мауритз”, што је презиме оснивача Друштва. Заједно ова писма симболизују комбинацију женског и мушког мода који нуди Х & М.

<Х2> Логотип П & Г
<п> Лого П & Г је пример једноставности и тренутног препознавања. Састоји се од слова “П” и “г” у плавој боји, са белим растом месецом у горњем десном углу “П”. Овај лого је створен 1851. године и користи се од тада.
<п> Лого П & Г представља квалитет и поверење производа компаније. Цресцент Моон симболизује чишћење и чистоћу, док слова “П” и “Г” представљају иницијале оснивача компаније, Виллиам Процтер и Јамес Гамбле.

<Х3> Значај логотипа
<п> Логотипи играју пресудну улогу у изградњи идентитета бренда. Они су први утисак да потрошачи имају компанију и могу утицати на њихову перцепцију и одлуку о куповини. Иконични логотипи, као што су Х & М и П & Г, лако се препознају и повезане са квалитетом и поузданошћу.

<стронг> Закључак
<п> Х & М и П & Г логотипи су примери како једноставан и ефикасан дизајн може постати иконичан. Они представљају вредности и идентитет компанија визуелно атрактивним. Ови логотипи се лако препознају и повезани су са приступачним и модерним модом у случају Х & М и квалитет и поверење производа у случају П & Г.