Чучањ делује који мишићи

<Х1> Чучањ: Комплетна вежба за рад на различитим мишићима

<п> Чучањ је једна од најпопуларнијих и најповољнијих вежби када је у питању јачање и тонирање мишића тела. Поред функционалног покрета, то ради неколико мишићних група, пружајући користи за естетику и здравље.

<Х2> Скуот користи

<п> Чувари је потпуна вежба јер укључује активирање различитих мишића истовремено. Неке од главних предности овог покрета су:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Јачање ногу: Чувари се зна да интензивно ради мишиће ногу, као што су квадрицепс, хрчци и задњица.
<ЛИ> <стронг> Цоре стимулус: Током чучњева, језгра мишића, као што су трбух и лумбарски, активирају се за одржавање стабилности тела.
<ЛИ> <стронг> Развој леђима мишића: Чувари такође регрутују мишиће задњег дела, попут еректора кичме, како би се одржало исправно држање током кретања.
<ЛИ> <стронг> мишићи стабилизатора: Поред главних мишића, чучњева такође укључује стабилизујуће мишиће зглобова, попут мишића глежња, колена и кука.

<Х2> Како правилно извести СкуОлт

<п> Да бисте добили све предности чучњеве и избегавања повреде, важно је исправно извршити вежбу. Следите доле наведене кораке:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Почетни положај: устаните, са ногама даље од ширине ваших рамена и прстију се лагано истакли.
<ЛИ> <стронг> Спуштање: Савијте колена и бокове, као да седнете у замишљену столицу. Држите тежину на петама и усправном пртљажнику.
<ЛИ> <стронг> Дубина: Спустите се док бедра не буду паралелна са пода или мало испод, држећи колена усклађене са вашим ногама.
<ЛИ> <стронг> успон: гурните под пете и продужите колена и бокове да бисте се вратили на почетни положај.

<Х2> Варијације чулата

<п> Чувари се могу изводити на различите начине коришћења различите опреме и варијација кретања. Неке популарне варијације укључују:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Бар са баром: Користећи бар бар, бар са траком омогућава употребу тежих оптерећења, повећавајући интензитет вежбе.
<ЛИ> <стронг> једнострани чучањ: У овој варијанти, чучњеви се изводе са једном ногом у исто време, који изазива равнотежу и стабилност.
<ЛИ> <стронг> сумо чучањ: са стопалама и прсти су истакли, сумо чучњеви наглашава рад унутрашњих мишића бедара.

<Х3> Закључак

<п> Чувари је потпуна и ефикасна вежба за рад на различитим мишићима у телу. Поред јачања ногу, то подстиче и језгро, развија мишиће задњег дела и ради стабилизујуће мишиће. За најбоље резултате, важно је правилно да направите чучњеве и разликују своје облике извршења.