Шта да дам пиће када је то дијареја

<Х1> Шта да се беба једе када има дијареју?

<п> Када беба има дијареју, важно је да се бринете о својој исхрани да бисте избегли дехидрацију и помоћ у опоравку. У овом чланку, разговарајмо о којој се храна препоручује за бебе са дијарејом и како их сигурно припремити.

<Х2> Препоручена храна

<п> Када је беба у дијареји, важно је понудити светло и лако-поступити храну. Неке препоручене хране укључују:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> пиринач: Рице је лако-на-пораст храна и може да помогне у чврстом измет. Можете припремити добро кувани пиринач и гњавити га да би било лакше за бебу.
<ЛИ> <стронг> Аппле: Аппле је воће које садржи пектин, супстанцу која помаже у чврстом измету. Можете да скувате јабуку и волите је да понудите бебу.
<ЛИ> <стронг> банана: Банана је плод које такође помаже у чврстом измету. Обавезно понудите врло зрели и пирену банану.

<Х2> Припрема хране

<п> Када је беба у дијареју, важно је да се брине о припреми хране. Испуно оперите руке пре него што руковање храном и уверите се да су добро кувани и наборани да олакшају пробаву.

<Х2> Када тражите медицинску помоћ

<п> Иако је дијареја уобичајена у бебама, у неким случајевима можда је потребно потражити медицинску помоћ. Ако беба има високу температуру, честе повраћање, крв у измету или знацима дехидрације, важно је потражити лекарске савете.

<Х2> Закључак

<п> Када беба има дијареју, важно је да се бринете о својој исхрани да бисте избегли дехидрацију и помоћ у опоравку. Нудећи светло и лако-по–гест храну, попут пиринча, јабуке и банане, могу помоћи чврстим измет и ублажити симптоме. Не заборавите да увек потражите лекарску помоћ ако имате било каквих питања или ако симптоми и даље постоје.