Шта да радим са ЕНЕМ ноте

<Х1> Шта да радим са ЕНЕМ-овим оценама?

<п> Енемова оцена је дуго-зидани резултат милионима ученика сваке године. Након месечних проучавања и припреме, коначно време долази до провјере перформанси и одлучивање којим путем да крене. Али на крају крајева, шта да радим са ЕНЕМ-овим оценом?

<Х2> 1. Приступ универзитету

<п> Једна од главних опција за оне који омогућавају ЕНЕМ-у је да се белешка користе као облик уноса универзитета. Многе јавне и приватне институције користе ЕНЕМ као критеријум селекције, било као једини облик уласка или као део коначног резултата.

<Х3> 1.1. Сису

<п> Сису (обједињени селекциони систем) је платформа Министарства просвете која користи ЕНЕМ разред да би изабрали кандидате за слободне радне радно мјесто на јавним универзитетима. Студенти могу да одаберу до два опције курса и прате класификацију у процесу избора.

<Х3> 1.2. Проуни

<п> Проуни (универзитет за све програма) је савезна владина иницијатива која нуди стипендије у приватним високошколским установама. Енемов разред је један од критеријума за избор, заједно са породичним примањима кандидата.

<Х3> 1.3. Фиес

<п> Фиес (Фонд за финансирање студената) је владин програм који студентима нуди финансирање високог образовања у приватним институцијама. Енемов разред је један од захтева за учешће у програму.

<Х2> 2 Професионално побољшање

<п> Поред приступа Универзитету, ЕНЕМ-ова белешка се такође може користити за тражење могућности за професионално побољшање. Неколико техничких и стручних образовних институција користи ЕНЕМ разред као критеријум селекције за њихове курсеве.

<Х2> 3. Самопоуздање и планирање

<п> Енемова оцена се такође може користити као облик самопоузданости и планирања за будућност. Приликом анализе перформанси у свакој области знања, студент може да идентификује своје снаге и слабости, усмеравајући своје студије и будуће изборе.

<Х2> Закључак

<п> Енемова разред отвара неколико могућности за студенте. Да ли ће ући у универзитет, тражити професионални развој или самопоуздање, важно је искористити то резултат као прилика за раст и лични развој.